«Εθισμός σε αλκοόλ, ναρκωτικά τζόγο και διαδίκτυο» ήταν το θέμα της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/11/19 στου μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και την Κυριακή 1 /12 /19 στο ευρύ κοινό στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίας Χάιδως.
Ο σύμβουλος απεξάρτησης και ιδρυτής της «ΟΑΣΙΣ», Δαμιανός Δουΐτσης, αναφέρθηκε στον εθισμό και πως επηρεάζει τη ζωή του εξαρτημένου και της οικογένειάς του.
Για την προσωπική τους εμπειρία και όσα έζησαν τα χρόνια της εξάρτησης .Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβληθούν σχετικά βίντεο και διανεμήθηκε έντυπο υλικό της Όασις για τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό, τον τζόγο και το διαδίκτυο.
Η καθηγήτρια πληροφορικής Κατερίνα Κυριάκου έθιξε τούς κινδύνους τού διαδικτύου στους μαθητές τού Στανού. Το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση και συμμετείχε σε έναν ανοιχτό διάλογο για τα θέματα των εξαρτήσεων.
Η ομιλία ήταν μία συνδιοργάνωση της τοπικής κοινότητας Στανού, των συλλόγων Πολιτιστικού , Γυναικών, Αθλητικού, Γονέων κ κηδεμόνων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι. π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης π. Νικόλαος Χαλκιάς και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νικόλαος Αυγερινός.