Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η αντιπολίτευση του δήμου Αριστοτέλη και ο επικεφαλής της Αργύρης Τσακνής όσον αφορά τον κατεστραμμένο δρόμο στο Γομάτι, καθώς είναι κεντρική αρτηρία διασύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το Άγιο Όρος. Εκατοντάδες είναι οι διερχόμενοι οδηγοί σύμφωνα με τον κ. Τσακνή που επιλέγουν να κατευθυνθούν προς την Αθωνική Πολιτεία μέσω του δρόμου Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος – Γομάτι – Άγιο Όρος.
“Πολύ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Γοματίου, και τα παιδιά που πάνε σχολείο στη Μ. Παναγία. Γενικά υπάρχει πρόβλημα τόσο με την τροφοδοσία όσο και με τις επείγουσες μετακινήσεις. Μια προσπάθεια παρακαμπτηρίου που δίνεται είναι βατή μόνο για 4 επί 4 οχήματα, και αναρωτιέμαι γιατί δεν δόθηκε η παρακαμπτήριος από την πρώτη στιγμή να είναι σε καλή κατάσταση και να χρησιμοποιείται”, επεσήμανε ο ίδιος.
Με αφορμή τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα ο κ. Τσακνής αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της Στρατονίκης με τις ρωγματώσεις στα σπίτια και σε λοιπά κτίρια. Όπως αποκάλυψε μάλιστα υπάρχει ένα πλήρες μητρώο των προβλημάτων στα οικήματα καθώς ενάμιση χρόνο πριν είχε γίνει καταγραφή από την ΕΑΓΜΕ, με την οποία θα υπογραφόταν σύμβαση αν δεν άλλαζε το νομικό πρόσωπο κι αν δεν άλλαζε η δημοτική αρχή, όπως είπε. “Ο δήμος έχει πρόβλημα σήμερα και πρέπει να κινητοποιηθεί ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να δούμε αν φταίει κάποιο γεωλογικό φαινόμενο ή η μεταλλευτική δραστηριότητα στο υπέδαφος”, επεσήμανε ο κ. Τσακνής.