Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 
Η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και ήδη έχουν 10 εκατοστά χιόνι τόσο το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, όσο και τα Χάνια, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται αφού και η θερμοκρασία έχει πέσει στα Χάνια στους -3 βαθμούς.
Παρά την συνεχιζόμενη χιονόπτωση το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προς το παρόν, ενώ εκχιονιστικά οχήματα και αλατιέρες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν εφ’ όσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.
Στον Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία βρέχει, με την θερμοκρασία στον Βόλο να βρίσκεται στους 10 βαθμούς. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα οχηματαγωγά για τις Σποράδες, όχι όμως και των ιπταμένων δελφινιών.
To πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνιση του το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Περιοχές στα ορεινά του νομού, όπως ο Χορτιάτης και το Φίλυρο έχουν ντυθεί στα λευκά. Ελαφριά χιονόπτωση παρατηρείται στο Ωραιόκαστρο τον Λαγκαδά αλλά και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Στα λευκά ξύπνησαν και τα ορεινά χωριά του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr χιονίζει από τα 800 μέτρα και πάνω σε όλο τον ορεινό όγκο της Πίνδου, από το Περτούλι και πάνω, Μεσοχώρα, Χρυσομηλιά από την πλευρά της Καλαμπάκας. Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, σε συντονισμό από τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη.