Ο Δήμος Ν. Προποντίδας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία “Η ΑΓΑΠΗ” και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας διοργάνωσαν ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών την Τρίτη,  3 Δεκεμβρίου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Το θέμα της ημερίδας ήταν “Η αναπηρία γύρω μας” και περιελάμβανε τις εξής εισηγήσεις:
-“Επειδή ο ανάπηρος, κι αν δυσκολεύεται να μιλήσει ή να περπατήσει όπως εσύ, αισθάνεται, νιώθει, ερωτεύεται, αποζητά τη φιλία και την παρέα όπως και συ”: κ. Μπάρμπας Γεώργιος, Επίκουρος καθηγητής Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΑΠΘ.
-“Αναπηρία και Στερεότυπα”: κ. Ανδρέας Κασκανιώτης, Ειδικός Παιδαγωγός-Διευθυντής Ειδικού Σχολείου Ν. Προποντίδας και κα Εμμανουηλίδου Αθανασία, Ειδική Παιδαγωγός-Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ν. Προποντίδας για τα θέματα Αναπηρίας.
-“Παρουσίαση Βραβευμένων Σχολικών Δράσεων”: κ. Μαυρουδής Γρηγόρης, Ειδικός Παιδαγωγός, Διευθυντής Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ν. Προποντίδας.
Aπό όλους τους ομιλητές τονίσθηκε η ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων των ΑμεΑ, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ισότιμη αντιμετώπιση που θα απορρίπτει την προβληματική στάση της φιλανθρωπίας, η οποία ευθύνεται για τη διεύρυνση των ανισοτήτων και των στερεότυπων αντιλήψεων. Επιπλέον, είναι επιτακτική ανάγκη η δυνατότητα προσφοράς ίσων ευκαιριών.
Χαιρέτισαν και τίμησαν την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς,  ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου ειδικής αγωγής του Α’ ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, οι Δ/ντριες Α/θμιας και Β/θμιας Eκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, ο π. Αθανάσιος Ραμανδάνης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτης Σαρόγλου,  Δ/ντες Γενικών και Ειδικών σχολείων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων,  μαθητές γενικών και ειδικών σχολείων, όπως και ΚΔΑΠ του Δήμου μας.
«Ευχαριστούμε τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία “Η ΑΓΑΠΗ” για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη».