Δήμος ΣιθωνίαςΧαλκιδική

Ένας Χαλκιδικιώτης στους ομήρους ναυτικούς στο Τζιμπουτί

Πρόκειται για έναν Κρητικό, τρεις από την Αθήνα και έναν από την Χαλκιδική.

Ο άτυχος ναυτικός που ζει τον εφιάλτη, κατάγεται από τη Συκιά και είναι πατέρας δύο κοριτσιών.

Οι ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε δυο ελληνόκτητα πλοία, το “Πτολεμαίος” και το “Αρίμπας”, 3 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι του Τζιμπουτί από τις 4 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος της “ομηρίας” αυτής είναι ότι τα πλοία ακινητοποιήθηκαν από τις 4 Σεπτεμβρίου στα χωρικά ύδατα της περιοχής καθώς κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί λόγω οφειλών του πλοιοκτήτη. Δυστυχώς, λόγω της κατάσχεσης των πλοίων εγκλωβίστηκαν σε μια ιδιότυπη ομηρία και οι 5 Έλληνες ναυτικοί.

Η τροφοδοσία των 5 Ελλήνων και παροχή νερού γίνεται με ότι έχει απομείνει πάνω στα δύο πλοία και όπως γίνεται αντιληπτό οι συνθήκες διαβίωσης είναι πάρα πολύ δύσκολες, καθώς η ομηρία είναι εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε ναυτικοί είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και πολεμούν με προβλήματα υγείας μετά το μαρτύριο που περνούν.

Το υπουργείο Ναυτιλίας καθώς και το Εξωτερικών έχουν ενημερωθεί, προς το παρόν όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Το γεγονός ότι πρόκειται για αφρικανική χώρα με διαφορετικό δίκαιο από αυτό της Ευρώπης αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει εκεί ελληνική πρεσβεία, δυσχεραίνει την επίλυση του προβλήματος.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close