Με καταγωγή από καλλιτεχνική οικογένεια, μιας και θεία του είναι η τραγουδίστρια Ξανθίππη Καραθανάση και με το μουσικό του ταλέντο να γίνεται διακριτό από μικρή ηλικία είναι ο νικητής του Final Four, Θανάσης Καραθανάσης.
Ο 33χρονος μουσικός και ηθοποιός γεννήθηκε στα Νέα Μουδανιά και από μικρός… κόλλησε το καλλιτεχνικό μικρόβιο, καθώς εκτός της θείας του, και ο αείμνηστος πατέρας του Γιώργος είχε πολύ καλή φωνή και συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα της εποχής.
Από το 1995 ήταν μέλος του παιδικού και αργότερα εφηβικού θεατρικού εργαστηρίου και έλαβε μέρος σε πολλές παραστάσεις.
Ο ίδιος σε ηλικία 11 ετών, συμμετείχε σε μια θεατρική παράσταση του σχολείου και τότε ήταν που κατάλαβε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός.
Όταν τελείωσε το σχολείο, σπούδασε στο Θεατρικό Εργαστήρι «Μικρό Θέατρο» και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Τέχνης «Ροντίδη».
Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Ονειρο καλοκαιρινής νυχτός» με το εφηβικό θέατρο εργαστήρι του ΠΣ «Ο Φάρος», στην “ANNIE”, “Ο Κύκλος με την κιμωλία”, “Αχαρνείς”, “Αριστοφάνους 11” κ.ά.
Εδώ και 9 χρόνια είναι μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας «Σπείρα Σπείρα», του Σταμάτη Κραουνάκη και το 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Θάλασσας.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού αφιέρωσε τη νίκη του στην οικογένειά του και τον πατέρα του, Γιώργο που όπως τόνισε τον βλέπει από μία άλλη διάσταση.