Την ευκαιρία για επιχειρηματικές και άλλες επαφές με πολιτικά πρόσωπα είχε ο Μακεδόνας επιχειρηματίας Νίκος Τσεκερζίδης, από την εταιρία οι ΑΦΟΙ ΤΣΕΚΕΡΖΊΔΗ, ΟΕ, κατά τη  συνάντηση, που διοργανώθηκε στα γραφεία της Goldman Sachs, και από όπου ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα από τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά τις 7 Ιουλίου.
Συνάντηση με διεθνείς επενδυτές από μεγάλα funds και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις υποδομές, οι οποίοι διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, έγινε το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο.
Οι επενδυτές, ανάμεσά τους και η επιχείρηση των ΑΦΟΙ ΤΣΕΡΚΕΖΙΔΗ ΟΕ απηύθυναν ερωτήματα στον Πρωθυπουργό για διάφορα θέματα, ανάμεσα στα οποία η απλοποίηση των διαδικασιών για την έγκριση των επενδύσεων, το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων και οι ενέργειες που έχει αναλάβει για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των αρχών ανταγωνισμού και της φορολογικής διοίκησης. Άλλωστε, το πλέον χρήσιμο εργαλείο στη δραστηριότητα που θέλησαν να αναπτύξουν οι Νίκος και Γιάννης Τσερκεζίδης, με καινοτόμα και δυναμικά πρότζεκτ στις Κυκλάδες αυτή τη στιγμή, είναι το γεγονός που τόνισε ο πρωθυπουργός ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης – αλλά και ευρύτερα – η Ελλάδα απολαμβάνει αυτή τη στιγμή τα αγαθά της πολιτικής σταθερότητας καθώς έχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με ορίζοντα ως το 2023, η οποία στηρίζει τις επενδύσεις που μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Θυμίζουμε ότι ο τομέας της ανακύκλωσης είναι μια πρόκληση για την εταιρία που φιλοδοξεί να τη φέρει εις πέρας με την ίδια επιτυχία όπως όλα τα επενδυτικά της πλάνα.
Στο Λονδίνο ο κ. Τσερκεζίδης  συνοδευόμενος από το ιδιοκτήτη του Millenium Education Center, οικονομολόγο και Σύμβουλο Επιχειρήσεων Χρήστο Παπακώστα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν γόνιμες επαφές και συζητήσεις με Υφυπουργό Οικονομίας Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Νικόλαο Μπαρνς, Αμερικανό διπλωμάτη, τον Xiaolin Chen, Πρόεδρο της εταιρείας  Κινεζικών συμφερόντων KraneShares, καθώς και τον Peter Sanfey,  Διευθυντή Ευρωπαϊκής τράπεζας.