Για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί για ακόμη μία φορά στη Χαλκιδική και δη στο δήμο Σιθωνίας του οποίου εξάλλου προΐσταται ως δήμαρχος μίλησε αποκλειστικά στο HalkidikiPolitiki ο Κυπαρίσσης Ντέμπλας.
Ο κ. Ντέμπλας που έχει συνεχείς συσκέψεις με συνεργάτες του προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αναφέρθηκε στις ενέργειες τις οποίες έχει προβεί.
«Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουν πολλά θέματα στο δήμο από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.
Από τις έντονες και πολλές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε Μαρμαρά, Νικήτη και Βουρβουρού υπήρξαν ζημιές σε βιοτεχνίες, οικίες, βενζινάδικα και γενικότερα σε υποδομές.
Προσωπικά και ως δήμαρχος Σιθωνίας έχω αιτηθεί την επικαιροποίηση των αναγκών που έχει ο Δήμος, ζήτησα την οριοθέτηση των περιοχών για να πάρουν αποζημιώσεις οι πληγέντες καθώς και ενίσχυση με μηχανήματα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιατί δεν μπορώ να ανταποκριθώ»/

«Δεν έχουν πάρει ευρώ αποζημίωση από τον Ιούλιο»

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποκάλυψη που έκανε μέσω του HalkidikiPolitiki ο δήμαρχος Σιθωνίας για τις ζημιές που προκλήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο από την θεομηνία που «χτύπησε» τη Χαλκιδική και το γεγονός ότι οι πληγέντες δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ.
«Πρέπει να σας τονίσω ότι από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και σήμερα κανένας πληγέντας δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη» δήλωσε χαρακτηριστικά.