Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών, ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για  την επίλυση της έλλειψης προσβάσιμης οδού στο Γομάτι Χαλκιδικής.
Από τις 22 Νοεμβρίου οπότε και οι πλημμύρες κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο του χωριού που το συνδέει με τον υπόλοιπο Νομό, οι κάτοικοι δε μπορούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές πολλώ δε μάλλον τις έκτακτες ανάγκες τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για να μεταβούν οι κάτοικοι στο πλησιέστερο Νοσοκομείο πρέπει να διανύσουν απόσταση μιάμιση ώρας.
Ο κος Πάνας δήλωσε σχετικά ότι: ‘’Το πρόβλημα της έλλειψης προσπελάσιμης οδού πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς, μπαίνοντας στην περίοδο των εορτών, η κίνηση θα αυξηθεί και η πρόσβαση στο Άγιο Όρος, που παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα τις ημέρες αυτές, θα είναι αδύνατη. Επίσης, μεγάλη σημασία έχει η αντιμετώπιση των έκτακτων ιατρικών περιστατικών των κατοίκων στο Γομάτι, η οποία καθίσταται δυσχερής λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το πλησιέστερο Νοσοκομείο. Αν δεν παραδοθεί έτοιμος ο δρόμος που καταστράφηκε μέχρι τα Χριστούγεννα, πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθεί παρακαμπτήρια οδός προσβάσιμη σε όλους.’’
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
 
‘’ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς

  • Εσωτερικών, κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
  • Υποδομών και Μεταφορών, κο Κώστα Καραμανλή

Θέμα: «Αποκλεισμένο συγκοινωνιακά το χωριό Γομάτι της Χαλκιδικής»
Κύριοι Υπουργοί,
Μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που κυριολεκτικά ‘’έπνιξαν’’ τον Νομό Χαλκιδικής, το οδικό δίκτυο του χωριού Γομάτι στη Χαλκιδική καταστράφηκε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είθισται να κατασκευάζεται μια παρακμπτήρια οδός, πράγμα το οποίο, παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων, δεν έχει γίνει.
Το χωριό, που βρίσκεται σε απόσταση 42 χιλιομέτρων από τον Πολύγυρο, την πρωτεύουσα του Νομού, είναι πλήρως απομονωμένο από τις 22 Νοεμβρίου οπότε και έλαβαν χώρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η απόσταση που οι κάτοικοι πρέπει να διανύουν για να καλύψουν βασικές ανάγκες φτάνει και την μιάμιση ώρα, μέσω Σταγείρων.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι ακόμα μεγαλύτερα καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και η κίνηση όπως είναι αναμενόμενο αυξάνεται.
Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη δυσκολία των επισκεπτών να φτάσουν στο Άγιο Όρος το οποίο αποτελεί προορισμός για χιλιάδες κόσμου ειδικά την περίοδο που έρχεται, στις ανάγκες των κατοίκων για μετάβαση στο πλησιέστερο Νοσοκομείο προκειμένου να έχουν την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τέλος την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών.
Ιδίως όσον αφορά στο θέμα των έκτακτων ιατρικών περιστατικών, ένα ασθενοφόρο, φερειπείν, που αναγκαστικά πρέπει να έρθει στο χωριό από τον Πολύγυρο όπου βρίσκεται το πλησιέστερο νοσοκομείο, χρειάζεται μιάμιση ώρα για να φτάσει, πράγμα που προφανώς είναι επικίνδυνο για την ακεραιότητα των ασθενών.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διαβεβαιώσει ότι θα αποκαταστήσει και θα παραδώσει προς χρήση το οδόστρωμα που έχει καταστραφεί μέχρι τα Χριστούγεννα, θα μπορούσαν όμως οι αρμόδιοι στο μεσοδιάστημα να έχουν φτιάξει μια παρακαμπτήρια οδό προσβάσιμη και προσπελάσιμη για κάθε τύπο οχήματος ώστε οι κάτοικοι στο Γομάτι να μην υφίστανται καθημερινά αυτή την ταλαιπωρία.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί,
Προτίθεστε να επιληφθείτε επί του προβλήματος της έλλειψης προσβάσιμου οδικού δικτύου στο Γομάτι Χαλκιδικής, ώστε να δοθεί μια λύση στην απομόνωση και στις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων, πριν τα Χριστούγεννα, οπότε και θα έχει συμπληρωθεί ένας ολόκληρος μήνας από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων; »