Στις δύο προτεραιότητες του δήμου Σιθωνίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας. Πρώτον να  διεκδικήσει μεγάλα έργα για τον τόπο και δεύτερον να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα των πολιτών. Στην πρώτη φάση εντάσσεται και η δημοπράτηση του Υδρόμυλου Μεταγγιτσίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο σύντομα θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να γίνει το όμορφο έργο για το Μεταγγίτσι.
Στην Αθήνα ο δήμαρχος Σιθωνίας συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία της ΚΕΔΕ, εκεί όπου όλοι οι δήμοι ένωσαν τη φωνή τους για την ανάγκη συνέχισης του Φιλόδημου. “Ο δικός μας ο δήμος βασιζόταν σε αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο”, επεσήμανε ο κ. Ντέμπλας. Άλλωστε σύμφωνα με τις υπουργικές δεσμεύσεις θα υπάρξει νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενώ δεν θα χαθεί κανένα ενταγμένο έργο.
Στην Αθήνα, μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ο κ. Ντέμπλας επισκέφτηκε τα αρμόδια Υπουργεία, για τη μελέτη του λιμένα Ν. Μαρμαρά, το αλιευτικό καταφύγιο με προϋπολογισμό σχεδόν 16 εκ. ευρώ. “Το ποσό κρίθηκε αρκετά υψηλό από μόνο του και αναμένουμε να δούμε αν θα εξασφαλιστούν τα χρήματα”, τόνισε ο δήμαρχος. Επαφές έγιναν επίσης και για το κλειστό γυμναστήριο της Συκιάς, που δεν αποκλείεται να χρηματοδοτηθεί με 4,5 εκ. ευρώ, με νέα ωστόσο δημοπράτηση για να αλλάξει εργολαβία.
Ο δήμος Σιθωνίας αναμένει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να απομακρύνει τα φερτά υλικά από την καλοκαιρινή θεομηνία, ενώ την ίδια στιγμή κάνει προσπάθεια μελετών για χρηματοδοτήσεις αντιπλημμυρικών έργων.
Επόμενα βήματα αφορούν το Leader Αλιείας, αναπλάσεις οικισμών και πρασίνου, καθώς και ένα μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στη Συκιά. Από την ΠΚΜ ζητήθηκε η μελέτη για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Πόρτο Κουφό και μια οδική παρέμβαση.