Στα πανέμορφα Ιωάννινα ταξίδεψε το «Πολιτιστικό Ημερολόγιο» προκειμένου να επισκεφθεί το ιστορικό μουσείο του Χρήστου Νικολάου.
Η τηλεοπτική εκπομπή που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και η οποία προβάλλεται για μία ακόμη χρονιά από την TV 100-και από άλλους 12 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς-έχει μία ενδιαφέρουσα πρόταση, τηλεοπτική αλλά και άκρως δελεαστική για μια ρεαλιστική επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων.
Το ιστορικό μουσείο του Χρήστου Νικολάου βρίσκεται απέναντι από την κύρια πύλη του κάστρου σε ένα υπέροχο κτίριο του 1900 επί της οδού Νεοπτολέμου 9 απέναντι από την κεντρική πύλη του κάστρου και ανεγέρθη εν έτει 1900.

Οι συλλογές του είναι αποτέλεσμα πολυετούς μελέτης, έρευνας και αναζήτησης ιστορικών αντικειμένων με υψηλά τεχνικά αισθητικά και σημασιολογικά χαρακτηριστικά.
Επικεντρώνεται κυρίως σε τεκμήρια από την πόλη των Ιωαννίνων και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου κατά την ύστερη Οθωμανική περίοδο με σκοπό να φέρει το κοινό σε άμεση επαφή με την αισθητική του πολυσυλλεκτικού, πολύγλωσσου και πολυθρησκευτικού χαρακτήρα της εποχής.

Πολιτιστικό ημερολόγιο με τη Σουζάνα Καζάκα
Σκηνοθεσία: Ζωή Γανίτη
Η εκπομπή θα προβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου στην ΤV100 στις 21:00 και σε επανάληψη στις 20 του μηνός στις 2 το μεσημέρι.