Ο νεαρός παίκτης του ΠΟΜ, Μανώλης Κουτσουρές, μιλάει στο xalkidikipolitiki για την κατάσταση της ομάδας, την δουλειά που γίνεται και αντιμετωπίζουν στα ίσια ομάδες της Θεσσαλονίκης, το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε η καταστροφή του κλειστού γυμναστηρίου των Μουδανιών από τη Θεομηνία της 10ης Ιουλίου και τα μελλοντικά του σχέδια.
Αναλυτικά:
Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα που συμμετέχει το τμήμα του ΠΟΜ:
«Το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ανδρών όπου και συμμετέχουμε έχει τα πάνω και τα κάτω του. Η τετράδα δεν έχει κλειδώσει ακόμα καθώς πολλές ομάδες κυνηγάνε να μπουν σε αυτήν. Υπάρχουν πολλές ισάξιες ομάδες όπου σε κάθε αγώνα προσφέρουν θέαμα και κανένας δεν είναι ικανός να μαντέψει το τελικό αποτέλεσμα. Μια από τις ομάδες που πολεμούν για την τετράδα είμαστε και εμείς καθώς είμαστε στην 5η θέση με διάφορα 5 βαθμών από τέταρτο και τρίτο. Το μόνο σίγουρο στο φετινό πρωτάθλημα είναι πως η ΕΤ (ΜΕΝΤ – Ένωση Τούμπας) βρίσκεται στην πρώτη θέση και δύσκολα κάποιος θα της στερήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2».
Η δουλειά που γίνεται στο σύλλογο αποφέρει καρπούς;
«Η φετινή χρονιά για την ομάδα volley των Μουδανιών είναι από τις πιο δύσκολες καθώς μετά την καταστροφή του κλειστού γυμναστηρίου αντιμετωπίζουμε θέματα με την έδρα και τις μεταφορές μας καθώς και με το γεγονός ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε πολλούς χορηγούς με αποτέλεσμα τα έσοδα της ομάδας να είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Εξίσου δύσκολη είναι κατάσταση στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς βασιζόμαστε μόνο από αθλητές της περιοχή και παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μέσα και έξω από την ομάδα που “τρέχουν” για να μπορούμε να τελειώσουμε την φετινή χρονιά με αξιοπρέπεια».
Είστε ευχαριστημένοι από τη στήριξη του κόσμου ή θα επιθυμούσατε κάτι παραπάνω;
«Η άποψη μου είναι πως σε έναν αγώνα volley ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι η κερκίδα και ο κόσμος που σε ακολουθεί. Ουσιαστικά είναι ο 8ος παίκτης μέσα στο παρκέ, κυρίως γονείς και φίλοι προσπαθούν και έρχονται να παρακολουθήσουν τους αγώνες παρόλα αυτά φαίνεται πως την φετινή χρονιά δεν υπάρχει η ίδια υποστήριξη όπως παλαιότερα. Βέβαια, το γεγονός πως όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα είναι από Θεσσαλονίκη και η έδρα τους είναι εκεί το κάνει ακόμα πιο δύσκολο καθώς στα εκτός παιχνίδια δεν είναι εφικτό για πολλούς να έρθουν να μας υποστηρίξουν»
Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια προσωπικά αλλά και με την ομάδα;
«Προσωπικά αποφάσισα την φετινή χρονιά να μείνω στα Μουδανιά να υποστηρίξω την ομάδα μου σε αυτόν τον φετινό άθλο όπως προανέφερα. Δεν ξέρω αν θα είναι η τελευταία χρόνια για την ομάδα του αντρικού γιατί από την νέα χρονιά πολλά παιδιά θα φύγουν για σπουδές όπως και κάποιοι παίκτες θα φύγουν για νέες ομάδες. Θα ήθελα να παραμείνω να βοηθήσω την ομάδα παρόλα αυτά η νέα σεζόν λογικά θα με βρει στην Θεσσαλονίκη σε νέα ομάδα».