Δήμος Νέας ΠροποντίδαςΧαλκιδική

ΓΕΛ Ν. Μουδανιών: Χρυσό μετάλλιο στο 6o Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής!

Η ομάδα ρομποτικής codeBrains του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 6o Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στην κατηγορία Λυκείων!

Η ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές της Β’ τάξης, Βάρακα Βασίλη, Βασιλειάδη Όμηρο, Μαργωμένο Θεοδόση και Χατζηιορδάνη Όμηρο διαγωνίστηκε στο μέρος Επιδείξεων – RoboMasters δημιουργώντας ένα ρομποτικό μπαστούνι που έχει σκοπό να βοηθήσει άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση ώστε να προειδοποιούνται για πιθανά εμπόδια κατά την πλοήγηση τους στον χώρο.

Η δημιουργία τους ήταν αποτελεσματική, φθηνή, εύκολα υλοποιήσιμη, ενεργειακά αποδοτική και κρίθηκε με σχόλια επιδοκιμασίας από την κριτική Επιτροπή.

Την ομάδα βράβευσε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Γκίκα

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ) αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Β/θμιαςΕκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και Καθηγητών του Α.Π.Θ. και του ΠΑΜΑΚ. Βασικοί παιδαγωγικοί στόχοι της διοργάνωσης αποτελούν η ενθάρρυνση των μαθητών στην ενασχόληση με την κατασκευή και τον προγραμματισμό αυτοσχέδιων ρομποτικών κατασκευών, στην ομαδική εργασία, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, την καινοτομία και την ευρεσιτεχνία, μέσα από την ανακαλυπτική μάθηση.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close