Δήμος ΣιθωνίαςΧαλκιδική

«Έφυγε» η καλλιτεχνική διευθύντρια του Sani Festival Όλγα Ταμπουρή – Μπάμπαλη

Κενό στον πολιτισμό και στην καρδιά της πόλης αφήνει η απώλειά της

Είναι από τις στιγμές που έχεις να πεις και να γράψεις πολλά, αλλά επιλέγεις να σταθείς σε λίγα γιατί μόνο μέσα από τη λακωνικότητα μπορεί να εκφραστεί η μεγάλη, η άδικη, η ουσιαστική απώλεια. Η Όλγα Ταμπουρή – Μπάμπαλη δεν είναι πια κοντά μας κι αυτό φέρνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον πολιτισμό της πόλης, τεράστια λύπη σε όλους όσοι τη γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί της. Ευφυής, ικανή, δημιουργική, ακούραστη, μα πάνω από όλα μια σωστή οικογενειάρχης και μάνα η Όλγα, έφυγε πολύ νέα, νικημένη από τον καρκίνο, μετά από μάχη μηνών που έδινε με αξιοπρέπεια, ψυχραιμία, σθένος και αντοχές.

Γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, με σπουδές στη Σχολή Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας του Φριμβούργου της Ελβετίας, είχε ένα πλούσιο βιογραφικό μέσα από την ιδιότητά της ως σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και επικοινωνίας. Οι θέσεις της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Sani Festival, της γενικής διευθύντριας της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας, αλλά και της επικεφαλής του περιοδικού «Θεσσαλονικέων Πόλις» της ΠΕΕΒΕ, είναι μερικά μόνο από τα πολλά δείγματα της πολυπραγμοσύνης της, ενώ συνεργάστηκε κατά καιρούς με πολλούς πολιτιστικούς φορείς οργανώνοντας εκδηλώσεις και δράσεις.

Αξέχαστο θα μου μείνει, όταν πριν τρία χρόνια, μια καλοκαιρινή βραδιά, φιλοξενώντας με στη Σάνη στο πλαίσιο της γνωστής διοργάνωσης, ρωτούσε με πραγματικό ενδιαφέρον και συμπόνια για την πορεία της υγείας λατρεμένης φίλης, που μόλις είχε ξεπεράσει μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με τον καρκίνο. Πού να ήξερες τότε, Όλγα μου… Πού να ξέραμε κι οι δυο… Καλό σου ταξίδι, αγαπημένη!

H κηδεία της Όλγας Ταμπουρή – Μπάμπαλη θα γίνει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 12.15μμ στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Πηγή: makthes.gr / Κυριακή Τσολάκη

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close