Χαλκιδική

Κυκλοφόρησε το 41ο τεύχος του Παγχαλκιδικού Λόγου

Κυκλοφόρησε το 41ο  τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903  και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.

Σκοπό έχει την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, των φυσικών καλλονών της Χαλκιδικής κλπ.  και την καλλιέργεια των Χαλκιδικιωτών και φίλων μας.

Και το τεύχος αυτό έχει  πολλά και ενδιαφέροντα ποικίλα άρθρα γραμμένα από ειδικούς,  που αναφέρονται στην Εκκλησία στη Μακεδονία, στη Χαλκιδική και όχι μόνο. Συνεργάτες στο τεύχος είναι  καθηγητές Πανεπιστημίου, φιλόλογοι, ιατροί, στρατηγοί και άλλοι επιστήμονες. Σε αρκετές σελίδες επίσης απλώνεται η δράση του Παγχαλκιδικού  το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Επίσης στο τεύχος αυτό αντί κυρίου άρθρου δημοσιεύεται η Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγ. ΄Ορους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου.

Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εκδίδεται με χορηγίες ιδιωτών και φορέων από την αρχή της κυκλοφορίας του (2009) μέχρι σήμερα Του παρόντος τεύχους χορηγός είναι η εταιρία τυροκομικών προϊόντων ΒΑΛΜΑΣ Ο.Ε. που εδρεύει στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής.

Σήμερα ζητείται χορηγός για το επόμενο 42οο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τον Τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του νέους έτους 2020.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι  το περιοδικό αποστέλλεται δωρεάν, πέρα από τα τακτικά και επίτιμα μέλη, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Χαλκιδικής, στους Δήμους (Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους), στις  Κοινότητες, στους Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Συλλόγους των χωριών και κωμοπόλεων και σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού Χαλκιδικής. Επίσης στέλνεται δωρεάν σε όλες τις Μονές του Αγ.΄Ορους και της Χαλκιδικής, σε εξέχουσες προσωπικότητες, στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ελλάδος και  είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παγχαλκιδικού

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close