«Η ευγνωμοσύνη ως στάση ζωής», ήταν το θέμα της 2ης Εισήγησης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Νέων Μουδανιών, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σάββατου 14 Δεκεμβρίου.
Το γεγονός ότι η αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου ήταν γεμάτη αποδεικνύει την αποδοχή του προγράμματος από τους δημότες.
Όσον αφορά την ευγνωμοσύνη ως στάση ζωής, η Εισηγήτρια MSc Κοινωνική Λειτουργός- Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Σοφία Κουτσογιάννη αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, που βιώνουν θετικά συναισθήματα (χαρά, γαλήνη, υπερηφάνεια, θαυμασμό, διασκέδαση, αγάπη, ευγνωμοσύνη, ελπίδα, ενδιαφέρον κ.λπ.), ξεκινούν ως ευτυχισμένοι και μετά καταφέρνουν τα όσα καταφέρνουν. Επίσης, έγινε αναφορά στη συγχώρεση και στο γεγονός πως αν θέλουμε να έχουμε σωματική και ψυχική υγεία, πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε.
Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ευγνωμοσύνη ως στάση ζωής, είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Μακάρι όλοι να την «υιοθετήσουμε» έτσι ώστε να μας ωφελήσει στην καθημερινότητα μας!».