Με μια επιχείρηση που δεν έχει προηγούμενο κινείται η διαδικασία της αποκατάστασης των ζημιών στην Ολυμπιάδα σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο. Παράλληλα αποκαθίστανται τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και ενεργοποιείται ο κρατικός μηχανισμός ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις στα πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής.
Ο δήμος ανέλαβε να συντάξει ολοκληρωμένη μελέτη για τη θωράκιση της Ολυμπιάδας όντας σε επαφή με πραγματογνώμονες του τομέα της υδρολογίας. “Στόχος μας είναι να εντάξουμε προς χρηματοδότηση ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο”, τονίζει ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος. Όπως είπε υπάρχει ένα σκέλος μελετών ήδη προς εξέταση, προκειμένου να δουν αν λύνουν οριστικά το πρόβλημα ή θέλουν συμπλήρωμα.
“Όταν ολοκληρώσουμε τις μελέτες θα είναι ευθύνη της κεντρικής εξουσίας να χρηματοδοτήσει τα έργα ώστε να μην έχουμε άλλα σοβαρά προβλήματα”, ανέφερε ο δήμαρχος. Επιπλέον ενέργειες όπως είπε γίνονται για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, στο Γομάτι αλλά και στο τμήμα Βαρβάρας Ουλμπιάδας. “Στο Γομάτι ήδη ο εργολάβος διπλασιάζει τη διατομή του τεχνικού έργου όπου διέρχεται ο χείμαρρος “Πλατανόρεμα”. Παράλληλα γίνονται βελτιώσεις στην παράκαμψη Άγιος Πρόδρομος Πυργαδίκια ώστε να είναι έτοιμος ακόμη και για ΙΧ οχήματα”, διευκρίνισε ο κ. Βαλιάνος για την χωμάτινη παράκαμψη των τεσσάρων χιλιομέτρων που θα λειτουργήσει επικουρικά μέχρι να επισκευαστεί το κατεστραμμένο τμήμα.