ΓενικάΕλλάδα

Λάρισα: Κλείδωσαν πρόσφυγες σε φορτηγό – ψυγείο – Πως σώθηκαν την τελευταία στιγμή

Μία υπόθεση που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία, αποκαλύφθηκε στη Λάρισα.

Tην παραμονή των Χριστουγέννων έξι Αφγανοί πρόσφυγες -μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι – σώθηκαν τελευταία στιγμή, χάρη στην παρατηρητικότητα αστυνομικών του Τμήματος Tροχαίας Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Λάρισας.

Οι πρόσφυγες βρίσκονταν μέσα σε φορτηγό-ψυγείο, που μετέφερε φράουλες και πορτοκάλια, και μάλιστα ο διακινητής είχε κλειδώσει την πόρτα. Έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, που σταμάτησαν το φορτηγό για έλεγχο, στα διόδια Μακρυχωρίου, καθώς χτυπούσαν με τα χέρια και τα πόδια τους τις πόρτες του ψυγείου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου, οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό-ψυγείο.

Ο οδηγός επέδειξε τα απαραίτητα τιμολόγια και αμέσως μετά έβαλε μπρος για να συνεχίσει το δρομολόγιο. Εκείνη τη στιγμή, οι αστυ­νομικοί άκουσαν έναν απροσδιόριστο έντονο θόρυβο και εκτιμώντας ότι μπορεί να πρόκειται ενδεχομένως για μηχανική βλάβη, επενέβησαν εκ νέου ζητώντας από τον οδηγό να ακινητοποιήσει το φορτηγό.

Τότε, διαπίστωσαν πως ο θόρυβος προέρχεται από το ρυ­μουλκό του φορτηγού και τον προκαλούσαν σκόπιμα οι πρόσφυγες που χτυπούσαν και κλωτσούσαν την πόρτα του ψυγείου για να απελευθερωθούν καθώς είχαν ξεπαγιάσει.

Αστυνομικοί οδήγησαν το φορτηγό – ψυγείο στο Τμήμα Τεμπών, όπου διαπι­στώθηκε ότι στο εσωτερικό του ρυμουλκού ήταν κλειδωμένοι οι έξι Αφγανοί.

Σύμφωνα με την “Ελευθερία”, οι πρόσφυγες (ηλικίας 15,17,19, 20, 21 και 22 ετών) είχαν πληρώσει τουλάχιστον 200 ευρώ ο καθένας σε διακινητή, ομοεθνή τους, προκειμένου να περάσουν υποτίθεται από την Πάτρα στην Ιταλία κι από εκεί στη Ρουμανία. Αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών συνέλαβαν τον 51χρονο Βούλγαρο οδηγό του φορ­τηγού και αναζητούν δομή για τη φιλοξενία των δύο ανήλικων προσφύγων.

Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι ο οδηγός αρνείται πως γνώριζε για τη μεταφορά των προσφύγων και δήλωσε ότι οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν παράνομα στο φορτηγό του.

Οι έξι πρόσφυγες ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και μάλιστα επειδή διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, οι τέσσερις εξ’ αυτών αφέθηκαν χθες ελεύθεροι, ενώ για τους δύο ανήλικους αναζητείται Δομή για να τους φιλοξενήσει.

Ο 51xpovos Βούλγαρος υπήκοος και οδηγός του φορτηγού κρατείται και την Παρασκευή θα οδηγηθεί εκ νέου στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close