Αναβλήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάνδρας στις 03- 01-2020, που είχε οριστεί για την ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ. Πινάκων Στοχοθεσίας) του Δήμου Κασσάνδρας οικονομικού έτους 2020, λόγω μη απαρτίας.
Συγκεκριμένα δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση όλοι οι σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης του συνδυασμού «ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» και από την Ελάσσονα Αντιπολίτευση δεν παραβρέθηκαν ο Αρχηγός της παράταξης «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ» κος Βασίλειος Κυρίτσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πούλιος Σπυρίδων, Φτίκας Αλκιβιάδης, Κουκουβίνος Χαρίλαος και Κόχειλας Γαρύφαλλος.
Παραβρέθηκαν ωστόσο από την παράταξη «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ» οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κοντός Θωμάς, Παπαδημητρίου Μαρία και Σερέτης Ιωάννης. Έτσι κατά την συνεδρίαση παρέστησαν 13 σε σύνολο 27 συμβούλων.
Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, ιδιαίτερα δυσαρεστημένη, δήλωσε πως σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση για τον Δήμο με θέμα τον προϋπολογισμό που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του Δήμου και την αρχή της εφαρμογής του προγράμματος της νέας Διοίκησης, η αντιπολίτευση απουσίαζε αδικαιολόγητα.
“Ζήτησα την συνεργασία και τη συναίνεσή τους για να ψηφίσουμε όλα εκείνα που ο Δήμος μας έχει ανάγκη. Η αδικαιολόγητη απουσία από τη συνεδρίαση δηλώνει την άρνησή τους και αποδιοργανώνει τον Δήμο. Η νέα Διοίκηση ωστόσο με κύριο μέλημα το όφελος των πολιτών θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους”.
Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για την Τρίτη 07 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:30.