Τη δική της απάντηση σε αυτήν που προηγήθηκε από την Κυβέρνηση για την ανάγκη ισχυροποίησης της τουριστικής οικονομίας μετά την κατάρρευση της Thomas Cook έδωσε η Κυριακή Μάλαμα.
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική με δελτίο Τύπου τόνισε:
«Με καθυστέρηση σχεδόν δύο μηνών η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, απάντησε στ​ην κοινοβουλευτική ερώτηση (1883/13.11.2019) της Κυριακής Μάλαμα και 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την ανάγκη ισχυροποίησης της προστασίας της τουριστικής οικονομίας από την κατάρρευση της Thomas Cook.
Όπως τονίστηκε στην ερώτηση δεν επαρκούν ολιγόμηνες αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, μόνο για τις τουριστικές επιχειρήσεις με έκθεση σε τουριστικά προϊόντα της συγκεκριμένης πολυεθνικής μεγαλύτερη του 25%. Τα βασικά προβλήματα αφορούν στο χρηματοδοτικό κενό που αφήνει η κατάρρευση του ομίλου στην ελληνική αγορά, το οποίο ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια, αλλά και στην απουσία ενός μηχανισμού μόνιμης πρόληψης τέτοιου τύπου κρίσεων.
Δυστυχώς, το Υπουργείο Οικονομικών ακόμα “εξετάζει” το πρόβλημα. Όπως τονίζεται στις σχετικές απαντήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου “Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις της πτώχευσης της ανωτέρω εταιρείας στις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα”, ενώ και “το ζήτημα της φορολογικής αντιμετώπισης (έκπτωσης) των απαιτήσεων των ημεδαπών ξενοδοχειακών από την πτωχεύσασα εταιρία τελεί υπό εξέταση”.