Σε τροχιά πώλησης έχει μπει πλέον ο μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος και όπως όλα δείχνουν εντός του μήνα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου στα 250 εκ. ευρώ.
Οι δυο πλευρές, όμιλος Σαββίδη και όμιλος Στέγγου, συζητούν για τα τελευταία θέματα ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα για το συγκρότημα που αναμένεται να αποκτήσει ο κ. Σαββίδης, μέσω της Belterra Investments Ltd., θα προσεγγίσει τα 190-200 εκατ. ευρώ, αλλά σε αυτό θα προστεθεί και το δάνειο των 45 εκατ. ευρώ, που έλαβε πριν από λίγους μήνες από τη Fortress ο όμιλος Στέγγου, προκειμένου να διατηρήσει σε λειτουργία το ακίνητο και να αποπληρώσει τραπεζικές υποχρεώσεις.
Ο όμιλος Στέγγου είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες από την αρχή του 2019 για πώληση του συγκροτήματος με τον όμιλο Σαββίδη να φαίνεται ως ο ιδανικότερος για την αλλαγή σκυτάλης. Το Πόρτο Καρράς έχει ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις για την ανακαίνιση και ανακατασκευή των υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών. Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν για την κατασκευή των 526 τουριστικών κατοικιών, που μπορούν να ανεγερθούν εντός των ορίων του συγκροτήματος, βάσει σχετικής οικοδομικής άδειας, η οποία έχει εκδοθεί από το 2015. Μάλιστα, η εν λόγω δυνατότητα ήταν και ο βασικός λόγος που ο όμιλος Στέγγου επιθυμούσε την πώληση του συγκροτήματος, μιας και η άδεια θα λήξει στο τέλος του 2020, εφόσον δεν γίνει χρήση της, καθώς θα έχει παρέλθει η προβλεπόμενη πενταετία.
Πλέον, οι δυο πλευρές έχουν περάσει στην τελική ευθεία και αν όλα κυλήσουν ομαλά το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα αλλάξει… χέρια και ο Ιβάν Σαββίδης θα γίνει ένας από τους ισχυρότερους της τουριστικής βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας, καθώς μετά το «Μακεδονία Παλλάς» στην κατοχή του θα περάσει και το «Πόρτο Καρράς».