Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» ήδη έχει προκηρύξει τον διαγωνισμός το έργο που αφορά την κατασκευή του πολύπαθου «ορφανού χιλιόμετρου» στο δρόμο Μουδανιών Κασσάνδρας από το κομμάτι των ξενοδοχείων μέχρι και τη γέφυρα της Ν. Ποτίδαιας. Ένα τμήμα που μέχρι σήμερα έχει μείνει ανολοκλήρωτο παρά την πρόοδο εργασιών σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου και δημιουργεί τον λεγόμενο λαιμό του μπουκαλιού, δηλαδή τεράστιες ουρές μποτιλιαρίσματος το καλοκαίρι.
Το έργο αφορά βελτίωση, διαπλάτυνση και ενίσχυση της Επαρχιακής οδού Μουδανιών – Καλλιθέας, σε μήκος 1,2 περίπου χιλιομέτρων από τη Χ.Θ.4+200 μέχρι πριν τη Γέφυρα της Ν. Ποτίδαιας (Χ.Θ. 5+240), για τη μετατροπή της υφιστάμενης δίιχνης οδού σε τετράϊχνη με διαχωρισμό της κυκλοφορίας. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, φωτισμού σήμανσης – ασφάλειας οδού, και Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.
Η εκτιμώμενη συνολική αξία του έργου χωρίς τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 8 εκατ.ευρώ.
Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2020 είναι η προθεσμία παραλαβής των ηλεκτρονικών προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής ενώ οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 4 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για 18μηνη σύμβαση που σημαίνει ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί κανονικά  το καλοκαίρι του 2021 χωρίς την πιθανότητα προσφυγών.
Η εξέλιξη αυτή είναι ακόλουθη των εκτιμήσεων που είχε κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος προ μηνών μιλώντας για το θέμα, όπου είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι θα χρειαστεί άλλο ένα καλοκαίρι υπομονής μέχρι να λυθεί και αυτό το πρόβλημα.