Σήμερα το απόγευμα στις 6:30 ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο.
Αυτή η συνάντηση θα είναι μία εκ των δύο κορυφαίων για τον κ. Μητσοτάκη που θα συναντηθεί και με με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίν Γκεοργκίεβα.
Σε δηλώσεις του σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:
««Θα συζητήσω μαζί του τους σοβαρούς κινδύνους που εγείρει για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή η επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας. Θα επαναλάβω πως δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.
Θα συζητήσουμε επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας.
Αυτοί είναι καιροί με αναταράξεις που δεν έχουν προηγούμενο. Πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε πως η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μία περιοχή όλο και περισσότερο ασταθή. Είμαστε, επίσης, ένας μακροπρόθεσμος, αξιόπιστος αλλά και προβλέψιμος σύμμαχος της σπουδαίας χώρας που αποκαλείτε νέο σπίτι σας. Και είμαι βέβαιος πως η στρατηγική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών μόνο θα δυναμώσει».