Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου παρουσιάζεται στη Βουλή

  Την πρόταση κυκλοφοριακής αγωγής με πρωτότυπο τρόπο θα παρουσιάσουν την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, στους Βουλευτές της αρμόδιας Επιτροπής της  Βουλής ο Βασίλειος Μισαηλίδης, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου Χαλκιδικής, η  Ευτυχία Παπανικολάου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής,   και ο Νικόλαος Αυγέρης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ολύνθου.
  Στο Δημοτικό  Σχολείου  Ολύνθου  λειτουργεί   πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής έκτασης 500 τ.μ.
  Το πάρκο   περιλαμβάνει σήματα οδικής κυκλοφορίας, διαβάσεις πεζών, δρόμους διπλής κατεύθυνσης, κυκλικούς κόμβους και φανάρια.
  Στο Πάρκο εκτός από Κυκλοφοριακή Αγωγή οι μαθητές μπορούν να κάνουν και ρομποτική, μαθηματικά, γεωμετρία κ. ά.. ιδέες να έχει ο εκπαιδευτικός και έχει πολλές επιλογές.
  Αυτοκίνητα ρομπότ, τα προγραμματίζουν οι μαθητές για να κάνουν διάφορες διαδρομές στο Πάρκο.

  Πρόσφατα η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο σχολείο, δηλώνοντας τα εξής: “Τα παιδιά μαθαίνουν να κυκλοφορούν ως πεζοί αλλά και μελλοντικά ως οδηγοί μέσα από βιωματικές δράσεις και το απολαμβάνουν πραγματικά. Κάθε γωνιά του σχολείου, καθρέφτης της αγάπης και της μέριμνας για τα παιδιά. Δέντρο αγάπης για άπορους, βιβλιοθήκη, παρτέρια και θερμοκήπιο αλλά κυρίως σπινθηροβόλα βλέμματα, όρεξη για δουλειά, ανοιχτά μυαλά και παιδικά χαμόγελα παντού. Βρέθηκα εκεί σήμερα το πρωί. Ένα μεγάλο μπράβο!”.
  www.esos.gr