Ο ύψους 2.05 σέντερ της ομάδας της Χαλκιδικής, Παντελής Χαρταβέλλας, εκφράζεται στη Χαλκιδική Πολιτική για την ομάδα του ΚΑΟΧ, την προσπάθεια που γίνεται, το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και τα δικά του… θέλω.
Αναλυτικά, όσα είπε ο 25χρονος μπασκετμπολίστας:
Πως βλέπεις το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τον ΚΑΟΧ;
«Είναι ένα ανταγωνισμό πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε μία, δύο ομάδες που είναι πιο δυνατές οι υπόλοιπες θεωρώ ότι βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο».
Μπορεί να αποδώσει καρπούς αυτή η νέα προσπάθεια του συλλόγου;
«Εννοείται. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με νεαρά παιδιά τα οποία εξ ολοκλήρου σχεδόν προέρχονται απ’ την Χαλκιδική. Καθημερινά δουλεύουμε όλοι σκληρά στις προπονήσεις, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Σκοπός είναι τα παιδιά των ακαδημιών να φτάσουν να παίζουν σε επίπεδο αντρικού και αν δει κάποιος το ρόστερ του ΚΑΟΧ θα διαπιστώσει ότι δεν μένει απλά στα λόγια, γίνεται πράξη. Αυτό είναι το νόημα».
Ποια είναι η άποψη σου για τη ποιότητα του μπάσκετ στη Χαλκιδική;
«Θεωρώ ότι το επίπεδο στη Χαλκιδική είναι αρκετά χαμηλό. Κατά την γνώμη μου πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι από το μηδέν, να δωθεί έμφαση στις αναπτυξιακές ηλικίες. Από μικρή ηλικία τα παιδιά να αγαπήσουν και να μάθουν το άθλημα με τον σωστό τρόπο έτσι ώστε όλο αυτό να έχει κάποια προοπτική».
Τι θα ήθελες να πεις στο κόσμο του ΚΑΟΧ;
«Να είναι δίπλα στην ομάδα, να την στηρίζουν και να έχουν την υπομονή που χρειάζεται. Μία κατάσταση δεν αλλάζει σε μία μέρα, απαιτείται χρόνος».
Τι είναι αυτό που ονειρεύεσαι με την ομάδα σου;
«Μεγάλη κουβέντα το όνειρο, ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Σίγουρα όλοι θέλουμε επιτυχίες και γι’αυτό αφιερώνουμε τόσο χρόνο στις προπονήσεις, αλλά κι αυτές αν δεν έρθουν μετράει η προσπάθεια, οι στόχοι που βάλατε όλοι μαζί και οι στιγμές που περάσατε. Στο τέλος αυτό θα μείνει, οι φιλίες και οι στιγμές, όχι μία άνοδος για παράδειγμα. Χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί την σημασία της νίκης και της επίτευξης των στόχων. Γι’αυτούς προσπαθούμε όλοι μαζί καθημερινά».