Δήμος Νέας ΠροποντίδαςΧαλκιδική

Ανακατασκευή εννιά παλαιών παιδικών χαρών

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου του έργου “Ανακατασκευή εννιά (9) Παιδικών Χαρών”, συνολικού προϋπολογισμού 787.000€, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους.

Αναλυτικά αφορά σε:

-Δύο (2) παιδικές χαρές στα Ν. Μουδανιά (Μία απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και μία πλησίον του 2ου Νηπιαγωγείο)

-Δύο (2) παιδικές χαρές στα Ν. Πλάγια (Μία στην παραλία και μία πλησίον του Νηπιαγωγείου)

-Μία (1) στην Κρήνη

-Μία (1) στα Ελαιοχώρια

-Μία (1) στην Τρίγλια

-Μία (1) στη Σωζόπολη και

-Μία (1) στη Ν. Καλλικράτεια

Το έργο προβλέπει την ανακατασκευή, τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και την προετοιμασία της υποδομής χώρων παλαιών παιδικών χαρών ή άλλων δημοτικών οικοπέδων έτσι ώστε να μπορέσουν, με τη μεταγενέστερη τοποθέτηση οργάνων παιδικών χαρών, να μετατραπούν σε ασφαλείς παιδικές χαρές, οι οποίες θα λάβουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Θα γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι απ’ όλους, επαρκώς φωτισμένοι, ασφαλώς οριοθετημένοι με περίφραξη και είσοδο ορισμένη και όρια καθορισμένα, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος σε άτομα που δεν συνοδεύουν παιδί, σε ζώα, αλλά και να περιορίζονται τυχόν κίνδυνοι, χωρίς να αποκόπτεται ο χώρος από το ευρύτερο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να κατασκευαστούν ασφαλείς περιφράξεις, επαρκείς διάδρομοι κίνησης, πλακοστρώσεις και ράμπες, όπου χρειάζονται, κατάλληλα δάπεδα υποδοχής οργάνων παιδικών χαρών, εγκατάσταση άρδευσης για τα παρτέρια, ύδρευση και φύτευση και τέλος ηλεκτρολογική εγκατάσταση και φωτισμός.

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close