Σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης με θέμα «ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο – μύθοι και διαδικτυακή πραγματικότητα» οργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (International Police Association) και με τη συμμετοχή αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η πρώτη ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Αρναίας, λόγω χωρητικότητας της αίθουσας, ενώ θα ακολουθήσει επανάληψη της εκδήλωσης και για τους μαθητές των άλλων δομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αριστοτέλη.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, αναφέρει σχετικά τα εξής:
«Ένας Δήμος, οφείλει να ασχολείται όχι μόνο με τα παραδοσιακά προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και με αυτά που πηγάζουν στα σύγχρονα δεδομένα του 21ου αιώνα, με κυρίαρχο αυτό των κινδύνων που μπορεί να περικλείει η θεμιτή ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα της χρήσης του διαδικτύου. Ειδικά για τους νέους μας, που είναι οι κυριότεροι χρήστες της τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά και γι` αυτό, οι πλέον ευάλωτοι στους κινδύνους του διαδικτύου, οφείλουμε να μεριμνούμε διπλά. Ως γονείς, ως δάσκαλοι, ως τοπικές αρχές και πολιτεία. Έτσι επιλέξαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός προγράμματος ενημέρωσης που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους του μαθητές, να μάθουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους του διαδικτύου, ως να εκμεταλλεύονται με ασφάλεια τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει. Θέλω να ευχαριστήσω τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν και να καλέσω όλους τους μαθητές να παρακολουθήσουν με προσοχή, τις ενημερώσεις που θα πραγματοποιηθούν.»