Αν η μίνιμαλ ζεν διακόσμηση είναι το στυλ που σας ταιριάζει σε κρεβατοκάμαρες, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χαρακτηρίζεται από χρώματα φωτεινά και πλήρως ουδέτερα ενώ και τα έπιπλα που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι λίγα και λιτά.
Ειδικά τώρα τον χειμώνα, η ζεν μίνιμαλ διακόσμηση προσφέρει σε όλες τις κρεβατοκάμαρες αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε· ζεστασιά και γαλήνη για να περνάμε τις κρύες ημέρες ευχάριστα.
Όλα τα γήινα, φυσικά χρώματα αλλά σε απαλούς τόνους – όπως το λευκό, το γκρι, οι αποχρώσεις του μπεζ ή το ροζ μπεζ – έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας σε όλες τις κρεβατοκάμαρες!

  • Θέλετε να υπάρχει χρωματική αρμονία μεταξύ των διαφόρων στοιχείων. Μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστες πινελιές από το αγαπημένο σας χρώμα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετά χαλιά από μαλλί ή καθαρό βαμβάκι. Τα χρώματα παραμένουν κοντά στο χρώμα του πατώματος. Διαλέξτε αποχρώσεις του χακί, του γκρι και του λευκού. Τα χρώματα στα έπιπλα πρέπει να βελτιώνουν τη ζεν διακόσμηση και να ενισχύουν την αίσθηση cocooning του δωματίου!
  • Όσον αφορά στα υφάσματα σε τέτοιου είδους κρεβατοκάμαρες, προτιμήστε φυσικά υφάσματα, όπως λινό, μαλλί, δαντέλλα, μετάξι για να ταιριάζουν όμορφα με το υπόλοιπο δωμάτιο. Ένα από τα βασικά στοιχεία της ζεν διακόσμησης είναι οι κουρτίνες που παρέχουν μια αίσθηση οικειότητας, ενώ μειώνουν το θόρυβο και τα ρεύματα αέρα.
  • Για έναν πλήρως χαλαρωτικό χώρο, τοποθετήστε διαφορετικές πηγές φωτός που θα σας επιτρέπουν να ελέγχετε την ένταση και τις περιοχές που πρόκειται να φωτιστούν σε όλες τις κρεβατοκάμαρες.
  • Σε αυτό το στιλ διακόσμησης, θέλετε τα απλά και φυσικά έπιπλα Welhome.gr με λιτές και καθαρές γραμμές, αποφεύγοντας πολύπλοκες λεπτομέρειες και περίσσεια διακόσμηση. Θα σας μεταφέρουν μια αίσθηση ζεστασιάς και χαλάρωσης. Τα κομμάτια αποθήκευσης – ντουλάπες, ντουλάπια, συρταριέρες – προτιμάτε να είναι βαμμένα σε χρώματα που ταιριάζουν με τον υπόλοιπο χώρο.
  • Η μόνη διακόσμηση είναι η απλότητα! Αποφύγετε συλλογές ζωγραφικής ή φωτογραφίες, κρατήστε μόνο όσα είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε αυτού του στυλ τις κρεβατοκάμαρες.
  • Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι πιο συχνά μια πηγή διάσπασης της προσοχής και δεν ενσωματώνονται στη ζεν διακόσμηση. Με την τηλεόραση τι θα κάνετε; Εάν θα πρέπει να έχετε την τηλεόρασή σας στην κρεβατοκάμαρα, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να την τοποθετήσετε σε ντουλάπι, ώστε να μην είναι συνεχώς εκτεθειμένη στο υπνοδωμάτιό σας.
  • Προσθέστε σε αυτές τις κρεβατοκάμαρες για μια πιο ολοκληρωμένη διακόσμηση φυτά που έχουν ηρεμιστική επίδραση, με το χαλαρωτικό πράσινο χρώμα τους και με την παροχή οξυγόνου. Ακόμα, βελτιώστε τον χώρο σας με φυσικά αρώματα και έλαια.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα καταφέρνουμε να εντάξουμε μια ζεν διάθεση σε όλες τις κρεβατοκάμαρες εύκολα και γρήγορα. Μάλιστα η συγκεκριμένη διακόσμηση χάρη στο γεγονός ότι περιγράφεται και αποτελείται από στοιχεία της φύσης καταφέρνει να εναρμονιστεί εύκολα με όλα τα έπιπλα Welhome.gr