Ο Αντώνης Βακαλόπουλος της Προποντίδας Ν. Μαρμαρά ανοίγει τα χαρτιά του στη Χαλκιδική Πολιτική για την ομάδα, τους στόχους και την εικόνα που έχει ως προπονητής στα τμήματα υποδομής.
Αναλυτικά:
Πρώτα από όλα Χρόνια Πολλά με υγεία.
Σε ευχαριστώ πολύ. 
Διανύεις μια καλή χρονιά τόσο εσύ όσο και η ομάδα σου. Ποιος είναι ο φετινός στόχος;
«Αρχικα σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεις να εκφράσω τις απόψεις μου. Στην ομάδα επικρατεί πάρα πολύ καλό κλίμα, είμαστε οικογένεια, η διοίκηση είναι σε όλα δίπλα μας, το κλίμα είναι κάτι περισσότερο από άριστο και αυτό αποτυπώνεται από την βαθμολογία. Δεν ξέρω αν πηγαίνω καλά σε προσωπικό επίπεδο, το σημαντικό είναι ότι πηγαίνει η ομάδα και ο φετινός στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την άνοδο. Θέσαμε από νωρίς ψηλά τον πήχη μόνοι μας οι παίχτες και προσπαθούμε να τον υποστηρίξουμε σε κάθε αγώνα»
Πως κρίνεις τη νέα προσπάθεια με τις αλλαγές κατηγοριών; Ποιο είναι το επίπεδο της Α’ όπου μετέχει και ο Μαρμαράς;
«Θεωρώ ότι αυτό που έγινε με τις αλλαγές κατηγοριών ήταν πολύ θετικό για όλες τις ομάδες. Γίνεται ένα μίνι πρωτάθλημα για τα πλει οφ και τα πλει αουτ με την λήξη του πρωταθλήματος και αυτό κρατάει το ενδιαφέρον τόσο των παιχτών όσο και των φιλάθλων. Το επίπεδο της Ά κατηγορίας που μετέχει και η Προποντίδα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, δεν θα κριθεί τίποτα με την λήξη του πρωταθλήματος καθώς όπως είπα και πριν υπάρχει το μίνι πρωτάθλημα των πλει οφ στο οποίο θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που έχουμε όλη την χρόνια και φυσικά να καταλάβουμε τη πρώτη θέση που θα μας δώσει την άνοδο»
Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στη Χαλκιδική. Πως είδες την ποιότητα του ποδοσφαίρου;
«Τα τελευταία 2 χρόνια αποφάσισα να έρθω στη Χαλκιδική καθώς ήταν μια νέα πρόκληση για εμένα. Αγωνίστικα πέρσι στο πρώτο μισό στην ομάδα της Χανιώτης, στο δεύτερο μισό στην ομάδα της Ολύνθου και φέτος από την αρχή της χρονιάς στην Προποντίδα. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τρομερούς ανθρώπους, προπονητές και συμπαίκτες και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Το επίπεδο είναι υψηλό, όλες οι ομάδες προσπαθούν να πρωταγωνιστήσουν και αυτό φαίνεται από τις επιλογές των ποδοσφαιριστών που κάνουν σε κάθε μετεγραφική περίοδο. Κατά την άποψη μου θεωρώ ότι και παλαιότερα υπήρχαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές στην Χαλκιδική, απλά τώρα το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και αυτό ευνοεί τις συνθήκες»
Ως προπονητής και των τμημάτων υποδομής της Προποντίδας, θεωρείς ότι υπάρχει ποδοσφαιρικό μέλλον στη Σιθωνία;
«Φέτος η διοίκηση της Προποντίδας μου έδωσε την ευκαιρία να ξανά ασχοληθώ με τις ακαδημίες και να προσπαθήσω να δείξω την δουλειά μου μέσω αυτών. Έχω το τμήμα τζούνιορ και το τμήμα της κ-12, στα οποία φαίνεται η δουλειά και η προσπάθεια που έχει γίνει και τα προηγούμενα χρόνια. Στο πρωτάθλημα που συμμετείχαμε με την ομάδα της κ-12 διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρκετά ταλέντα σε όλες τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό. Το θέμα είναι οι προπονητές να δίνουν τις βάσεις και να στήνουν τα θεμέλια ώστε το ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες να είναι ευχάριστο για τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές, να χαίρονται απλά και μόνο που παίζουν το ποδόσφαιρο, να προσπαθούν για αυτό χωρίς να παρατήσουν το σχολείο και φυσικά να μην τους μαθαίνουν από μικρή ηλικία η νίκη να είναι ο αυτοσκοπός».
Φωτογραφία: Φένια Χρηστίδου