Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Έκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης Ολλανδίας, καθώς όπως φαίνεται οι Ολλανδοί τουρίστες θα προτιμήσουν και φέτος Ελλάδα, μεταξύ των περιοχών και Χαλκιδική. Τα νέα δεδομένα κάνουν λόγο για την ανάγκη αλλαγής πλεύσης στο παρεχόμενο τουριστικό πακέτο καθώς για τους βορειοευρωπαίους κερδίζει ολοένα έδαφος ο αγροτουρισμός και ότι άλλο μπορεί να τον συνοδεύσει. Όπως μας είπε ο πρόεδρος των Ομογενειακών Κοινοτήτων Ολλανδίας Παύλος Κερασαβόπουλος, οι Ολλανδοί είναι από τους τουρίστες που επιθυμούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού ώστε να βλέπουν και να κάνουν διαρκώς νέα πράγματα.
Η Χαλκιδική είναι περιοχή που ενδείκνυται για την ανάπτυξη αγροτουρισμού και μάλιστα μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες της για 12μηνο τουρισμό. Μας προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι γεγονός, η πληροφορία ότι πολλοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας με γνώμονα της γεωργικές εργασίες που εκτελούνται σε αγροτικές περιοχές. Θα μαζέψουν ελιές, ή θα συμμετέχουν στην παραγωγή τσίπουρου, ή θα κλαδέψουν, και όλα αυτά ως κομμάτι της εμπειρίας τους στην Ελλάδα, μια χώρα που άνετα μπορεί να τα συνδυάσει όλα. Έτσι και η Χαλκιδική μπορεί να “φιλοξενήσει” στα… χωράφια της όσους θέλουν να μαζέψουν πράσινες και μαύρες ελιές, αντίστοιχα η Πέλλα και η Ημαθία στις δικές τους παραγωγές και πάει λέγοντας.
Προς το παρόν η Χαλκιδική επωφελείται των απευθείας πτήσεων Θεσσαλονίκης Ολλανδίας που φέρνουν πολύ κόσμο το καλοκαίρια για το παραδοσιακό “ήλιος και θάλασσα”.