Η vintage διακόσμηση των εσωτερικών χώρων είτε των σπιτιών είτε ακόμα και των γραφείων είναι μια πολύ σικ και σύγχρονη λύση για τη διακόσμηση των χώρων μας. Όσο κι αν μας ακούγεται παράδοξο, το vintage είναι σύγχρονο, αφού πλέον έχει έρθει στη μόδα η χρήση και η τοποθέτηση επίπλων και διακοσμητικών προερχόμενα από άλλες εποχές.
Επιλέγουμε λοιπόν τη vintage διακόσμηση στον χώρο του σαλονιού μας, μετατρέποντάς το σε ένα σαλόνι άλλης εποχής με στοιχεία του σήμερα, προσδίδοντάς του ένα ιδιαίτερο και μοναδικό στυλ με vintage έπιπλα σαλονιού.
Πώς να ακολουθήσουμε τη vintage διακόσμηση;

  • Τολμάμε το λευκό χρώμα: Επιλέγουμε το λευκό χρώμα στους τοίχους και στα έπιπλα, σε χαλιά, μαξιλάρια και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Το λευκό δίνει την αίσθηση κάτι περασμένου και είναι το πλέον κατάλληλο χρώμα για μια vintage διακόσμηση σαλονιού. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάντα στο σαλόνι μας θα είναι λευκά, γιατί κάτι τέτοιο θα μας φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Διαλέγουμε πού θα τοποθετήσουμε το λευκό χρώμα και χρησιμοποιούμε παστέλ και γήινες αποχρώσεις για την υπόλοιπη διακόσμηση.
  • Χρηστικά και διακοσμητικά έπιπλα σαλονιού: Μπορούμε να επενδύσουμε για το σαλόνι μας σε μια vintage ξύλινη συρταριέρα. Έτσι, όχι μόνο θα αποκτήσουμε ένα ακόμη vintage έπιπλο συμπληρώνοντας τη διακόσμηση του χώρου μας, αλλά θα κερδίσουμε και έναν επιπλέον διακοσμητικό χώρο. Πάνω από τη συρταριέρα μπορούμε μάλιστα να τοποθετήσουμε κι έναν καθρέφτη σε σκαλιστό πλαίσιο, το οποίο θα ολοκληρώσει τη vintage διακόσμηση και θα βοηθήσει τον χώρο μας να φαίνεται μεγαλύτερος.
  • Τζάκι αλά παλαιά: Υπάρχουν πολλά μοντέρνα τζάκια που θα μπορούσε να επιλέξει κανείς για να διακοσμήσει και φυσικά να ζεσταίνει το σαλόνι του τον χειμώνα, αλλά αν επιδιώκεται να δώσετε στον χώρο σας vintage αισθητική, προτιμήστε τα τζάκια παλαιού τύπου, χτιστά, με τούβλα. Μπορείτε να κρατήσετε τα τούβλα στο αρχικό τους χρώμα ή ακόμα και να τα βάψετε γκρι.
  • Έπιπλο εισόδου: Σπάνια σκεφτόμαστε να διακοσμήσουμε με κάποιο αντικείμενο την είσοδο του σπιτιού μας. Ωστόσο, σε περασμένες εποχές, πάντα έβρισκε κανείς δίπλα στην πόρτα ή κοντά στην είσοδο του σπιτιού κάποια έπιπλα σαλονιού, συνήθως κάποιο πιο ψηλό ξύλινο τραπεζάκι. Πέρα από την ομορφιά και το στυλ που θα προσδώσει ένα τέτοιο έπιπλο στην είσοδο του σπιτιού σας, μπροστά από το σαλόνι, θα σας προσφέρει και πρακτικές ευκολίες, αφού θα μπορείτε να αφήνετε εκεί τα κλειδιά του σπιτιού σας ή του αυτοκινήτου σας ή ακόμα και διάφορα έγγραφα που δεν θα θέλατε να ξεχάσετε φεύγοντας από το σπίτι.

Με μικρές και εύκολες αλλαγές και προσθήκες, λοιπόν, θα καταφέρετε το σαλόνι σας να αποκτήσει μια vintage σικ διάθεση. Προσέξτε όμως να μην υπερβάλλετε, αφού δεν θέλουμε ο χώρος μας να θυμίζει σπίτι άλλης δεκαετίας, και να μπορέσετε να εντάξετε και σύγχρονες πινελιές διακόσμησης στο χώρο σας με έπιπλα EpiplaGand.gr.