Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αποφασίζουν να επενδύσουν σε ψύκτες νερού στους χώρους τους. Ακόμη, πολλές οικογένειες προχωρούν σε αγορά ψυκτών τα τελευταία χρόνια. Κάτι τέτοιο είναι λογικό αφού οι εγκεκριμένοι ψύκτες νερού μάς προσφέρουν υψηλή ποιότητα και ασφάλεια πόσιμου νερού.
Βεβαίως, η αγορά ενός ψύκτη δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς σκέψη, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι το νερό παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για την καλή υγεία και ευεξία του ανθρώπου.
Τι πρέπει να δούμε πριν αγοράσουμε ψύκτες νερού;

  • Πρώτον, πρέπει να καθορίσουμε τις δικές μας ανάγκες και τα δικά μας κριτήρια. Οι ψύκτες νερού θα είναι στην «βιτρίνα» της εταιρείας μας ή σε εμφανές σημείο στο σπίτι μας; Αν ναι, μας ενδιαφέρει ένα όμορφο μηχάνημα με καλαίσθητο design. Βεβαίως, στην περίπτωση που αναζητούμε τη χαμηλότερη τιμή και δεν θεωρούμε ότι το design θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην εμφάνιση της εταιρείας ή του σπιτιού μας, μπορούμε να προμηθευτούμε τους κοινούς ψύκτες νερού, με πολύ χαμηλότερο κόστος.
  • Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και οι τεχνικές προδιαγραφές και το σύστημα ψύξης που χρησιμοποιεί ο θερμοψύκτης. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε δύο βασικές κατηγορίες θερμοψυκτών. Με συμπιεστή και  χωρίς συμπιεστή. Οι ψύκτες νερού χωρίς συμπιεστή, παρόλο που έχουν χαμηλότερη χρέωση, έχουν αισθητά χαμηλότερη απόδοση και μικρό χρόνο ζωής. Από την άλλη πλευρά, η χρήση του συμπιεστή, μας εξασφαλίζει παγωμένο νερό μέσα σε λίγα λεπτά.
  • Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι να ελέγχουμε τα υλικά στους ψύκτες νερού, με τα οποία έρχεται σε επαφή το νερό. Αυτό που χρειάζεται απαραίτητα, είναι το νερό να μην έρχεται σε επαφή με πλαστικά μέρη και οι δεξαμενές αποθήκευσης του νερού να είναι ανοξείδωτες.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι σε εγκεκριμένους και πιστοποιημένους ψύκτες νερού, τα φίλτρα νερού είναι περιττά, αφού το νερό που παίρνουμε από αυτόν, φτάνει στο ποτήρι μας απευθείας φιλτραρισμένο.
  • Στους περισσότερους ψύκτες νερού, μπορεί να προσαρμοστεί πάνω στη συσκευή θήκη για ποτηράκια. Αυτό είναι πολύ λειτουργικό σε επαγγελματικούς χώρους, όπου η χρήση του νερού θα γίνεται εκτός από τους υπαλλήλους και από το κοινό.
  • Πέρα όμως από τον ψύκτη που θα επιλέξετε, είναι σημαντικό να κρίνετε και το προσωπικό της εταιρείας με την οποία θα συνεργαστείτε. Η φιλική και πρόθυμη εξυπηρέτηση, είναι εξίσου σημαντική.
  • Φυσικά, σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να προμηθευτούμε τον ψύκτη νερού απευθείας από τον κατασκευαστή ή από νόμιμο εκπρόσωπό του, ώστε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα του νερού που θα καταναλώνουμε καθημερινά από ψύκτες νερού.
  • Προσέχουμε κατά την επιλογή του κατάλληλου ψύκτη, να υπάρχει το αντίστοιχο ISO που πιστοποιεί την ασφάλεια του προϊόντος, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για κάποια απομίμηση.

Αυτές είναι μερικές σημαντικές συμβουλές που θα είναι καλό να ακολουθήσετε πριν και κατά τη διάρκεια της αγοράς για ψύκτες νερού για τον επαγγελματικό χώρο ή το σπίτι σας.
Άρθρο από Oasis – Ψύκτες Νερού