Ο χειμώνας έχει κάνει πλέον την είσοδό του και συγχρόνως οι έξοδοί μας άρχισαν να περιορίζονται στα Σαββατοκύριακα. Πλέον οι ώρες που περνάμε στο σπίτι μας είναι περισσότερες και για τον λόγο αυτό ίσως έχουμε νιώσει την ανάγκη για αλλαγές στους διάφορους χώρους του σπιτιού μας.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας;
Όπως είπαμε παραπάνω, σίγουρα ο χειμώνας μας βρίσκει να χουχουλιάζουμε με ζεστό καφέ στο σπίτι μας και να μαζευόμαστε με τις παρέες μας. Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε και την κατάλληλη διακόσμηση που θα μας φτιάχνει τη διάθεση σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Κι επειδή ο χειμώνας είναι μια από τις εποχές που χρειαζόμαστε να κάνουμε αλλαγές στο σπίτι και τη ζωή μας, μπορούμε να προχωρήσουμε εύκολα στην ανανέωση διάφορων χώρων του σπιτιού μας.
Φυσικά και δεν είναι ανάγκη να ανακαινίσουμε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μας. Μπορούμε να επιλέξουμε μόνο κάποια ή έστω και ένα από αυτά.
Όποιο δωμάτιο λοιπόν κι αν αποφασίσετε να μεταμορφώσετε, μια όμορφη πρόταση είναι να τοποθετήσετε στα παράθυρά σας ρολοκουρτίνες και μάλιστα όχι απλώς μονόχρωμα ή με κλασικά μοτίβα, αλλά και με ψηφιακή εκτύπωση!
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πλούσια γκάμα από όμορφα τοπία και παραστάσεις που θα θέλατε να φαίνονται όταν κατεβάζετε οι ρολοκουρτίνες. Πιο αναλυτικά κάποια από τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

  • Ψηφιακή εκτύπωση με μεγάλη ευκρίνεια και οικολογικά μελάνια,
  • Φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον,
  • Ύφασμα ειδικών προδιαγραφών με ανεξίτηλα χρώματα,
  • Φίλτρα UV για την απορρόφηση υπεριώδους ακτινοβολίας και
  • Μεγάλη αντοχή στον ήλιο και στον χρόνο.

Τι κερδίζουμε επιλέγοντας ρολοκουρτίνες για τα παρά
Κατ’ αρχάς, οι ρολοκουρτίνες είναι γενικότερα μια πολύ καλή και χρήσιμη πρόταση, καθώς λειτουργούν μονωτικά διατηρώντας τη δροσιά στο σπίτι το καλοκαίρι μη επιτρέποντας στις ακτίνες του ήλιου να περνούν μέσα σε αυτό, ενώ το χειμώνα βοηθούν ώστε να διατηρείται μια φυσιολογική θερμοκρασία. Επομένως, πρόκειται για ένα υλικό που συμβάλλει στην εξοικονόμηση της ενέργειας.
Πέρα όμως από την πρακτική τους λειτουργία, αντικαθιστούν επάξια τις κλασικές υφασμάτινες κουρτίνες παρέχοντάς μας τη δυνατότητα όχι μόνο να επιλέξουμε ρολοκουρτίνες σε διάφορα χρώματα και μοτίβα, αλλά πολύ περισσότερο να αποφασίσουμε αν θέλουμε να υπάρχει πάνω σε αυτά κάποια αναπαράσταση τοπίου. Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε ένα ρόλερ σκίασης που να απεικονίζει ένα φθινοπωρινό μονοπάτι.
Τέλος, ακόμα κι αν έχουμε επιλέξει για τους τοίχους μας διάφορες ταπετσαρίες τοίχου είτε μονόχρωμες είτε με μοντέρνα μοτίβα είτε ακόμη και με διάφορες υφές, όπως για παράδειγμα οι ταπετσαρίες τοίχου με τούβλα, δεν θα δυσκολευτούμε να βρούμε μια απεικόνιση που να ταιριάζει απόλυτα με τον χώρο μας, όχι απλώς να συνδυάζεται, αλλά να προσφέρει στυλ και άποψη.
Φυσικά μπορούμε πάντα να αλλάξουμε και να ανανεώσουμε τις ταπετσαρίες μας σύμφωνα και με τις επιταγές της μόδας στην διακόσμηση, αν είμαστε από εκείνους τους ανθρώπους που αγαπούν να ακολουθούν τις τάσεις.