Η αγορά ενός ή και περισσότερων πυροσβεστήρων για κάποιο κτίριο είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση.
Θα πρέπει να διαλέξετε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες οι οποίοι να μην χρειάζονται πολύ συντήρηση και να τους αγοράσετε στην καλύτερη τιμή. Η όλη αυτή διαδικασία είναι χρονοβόρα και επίπονη. Αφού όμως ολοκληρώσετε όλη αυτή την διαδικασία σας περιμένει μια ακόμα πρόκληση: η τοποθέτηση των πυροσβεστήρων στις βάσεις τους. Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό θα πρέπει να έχετε κατανοήσει τις βασικές αρχές χρηστικής θέσης καθώς και πώς να εγκαταστήσετε με ασφαλή τρόπο τους πυροσβεστήρες. Οι βάσεις για τους πυροσβεστήρες παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς διατηρούν τους πυροσβεστήρες στην θέση τους και ουσιαστικά τους παρέχουν προστασία. Για αυτό τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσετε προσοχή στις πληροφορίες που βρίσκονται παρακάτω.
Στηρίγματα για τους πυροσβεστήρες: Γιατί είναι σημαντικά;
Ένας πυροσβεστήρας δεν είναι έπιπλο για να τον τοποθετήστε σε μια άκρη στο γραφείο σας. Αν δεν το τοποθετήσετε με τον σωστό τρόπο πάνω στο στήριγμα του ο πυροσβεστήρας θα είναι ευάλωτος σε χτυπήματα και μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα η στην χειρότερη να τρυπήσει και να βγει όλο το υλικό από μέσα του. Επίσης, αν δεν είναι πάνω στο στήριγμα θα μπορεί εύκολα να το μετακινήσει κάποιος οπουδήποτε και όταν τον χρειαστείτε να μην μπορείτε να τον βρείτε. Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας και χρήσης πυροσβεστήρων όλοι οι πυροσβεστήρες θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι στον τοίχο με την βοήθεια κάποιου στηρίγματος.
Που να τοποθετήσετε τα στηρίγματα για τους πυροσβεστήρες;
Πριν αγοράσετε τα στηρίγματα για τους πυροσβεστήρες σας θα πρέπει να καθορίσετε το που ακριβώς θέλετε να τους βάλετε. Οι πυροσβεστήρες θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε εξόδους και γενικά σε μέρη που μπορεί κάποιος να τους βρει εύκολά. Επίσης, είναι αποτελεσματικό να τοποθετήσετε στο κτίριο πυρανίχνευση έτσι ώστε να χτυπάει αυτόματα ο συναγερμός σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι πυροσβεστήρες που είναι κατάλληλοι μόνο για κάποιο είδος πυρκαγιάς θα πρέπει να είναι κοντά στο μέρος που υπάρχει κίνδυνός πυρκαγιών για τις οποίες είναι κατάλληλοι. Για παράδειγμα κάποιον χημικό πυροσβεστήρα θα μπορούσατε να τον τοποθετήσετε κοντά στην κουζίνα, αν υπάρχει. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας πυροσβεστήρας πολλαπλών χρήσεων σε κάθε όροφο ή σε κάθε κατοικία. Για μεγαλύτερες περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος πυρκαγιάς μπορεί να χρειαστούν περισσότεροι πυροσβεστήρες διαφόρων τύπων. Επίσης, σε μεγάλα κτίρια θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πινακίδες που να κατευθύνουν κάποιον προς τους πυροσβεστήρες.
Τα στηρίγματα για τους πυροσβεστήρες μπορούν να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τους πυροσβεστήρες σας με απλό και εύκολο τρόπο. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να αγοράσετε καλά στηρίγματα τα οποία θα μπορούν να παρέχουν αποτελεσματική προστασία στους πυροσβεστήρες σας. Αφού επιλέξετε και αγοράσετε τα στηρίγματα ζητήστε από αυτόν που σας τα πούλησε να σας δείξει πώς να τα τοποθετήσετε στον τοίχο.