Οι κρεβατοκάμαρες είναι ένας από τους πιο βασικούς, ίσως και ο βασικότερος, χώρους του σπιτιού, αφού είναι ο χώρος εκείνος μέσα στον οποίο ξεκουραζόμαστε και χαλαρώνουμε. Για τον λόγο αυτό, όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουμε ανάμεσα σε διάφορες κρεβατοκάμαρες, περνάμε πολύ χρόνο ξεφυλλίζοντας περιοδικά και χαζεύοντας τα μαγαζιά.
Πολλές φορές, μάλιστα, δεν είναι εύκολο να μπορέσουμε να συνδυάσουμε όλα τα απαραίτητα έπιπλα, υλικά και υφές μέσα στον χώρο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.
Για τον λόγο αυτό, για εμάς που θέλουμε ο χώρος μας να είναι κάπως πιο σοβαρός, αλλά να παραμένει μοντέρνος, μπορούμε να δούμε κάποιες ιδέες που θα φέρουν το τέλειο αποτέλεσμα.
Ας δούμε μερικές ιδέες για να μπορέσουμε εύκολα να διαμορφώσουμε την κρεβατοκάμαρά μας:

  • Αν επιθυμούμε ο χώρος του υπνοδωματίου μας να είναι σοβαρός και ταυτόχρονα μοντέρνος, μια καλή ιδέα είναι να τολμήσουμε το μαύρο χρώμα σε κάποιον από τους τοίχους του δωματίου μας. Το μαύρο είναι ένα πολύ μοντέρνο και σύγχρονο χρώμα που χρησιμοποιείται πλέον συχνά σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
  • Διατηρούμε τους υπόλοιπους τοίχους στις κρεβατοκάμαρες φωτεινούς σε μπεζ, κρεμ και λευκές αποχρώσεις δημιουργώντας αντιθέσεις και βοηθώντας τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και φωτεινός.
  • Επιλέγουμε ξύλινα έπιπλα. Το κρεβάτι μας, οι ντουλάπες μας ακόμα και το πλαίσιο ενός καθρέφτη που θα τοποθετήσουμε, είναι ιδανικά να είναι ξύλινα, αφού το υλικό του ξύλου ταιριάζει απόλυτα με τα παραπάνω χρώματα και τις διάφορες αποχρώσεις τους.
  • Χρησιμοποιούμε μοντέρνα διακόσμηση, είτε στα φωτιστικά μας είτε και στα διακοσμητικά αντικείμενα. Μπορούμε να συνεχίσουμε το ξύλο ή να επιλέξουμε μεταλλικά ή και γυάλινα αντικείμενα στις κρεβατοκάμαρες.
  • Και για το πιο σημαντικό απ’ όλα, το κρεβάτι, επιλέγουμε απαλά χρώματα με κάποιους πιο σκουρόχρωμους τόνους. Προσέχουμε τα χρώματα να είναι κοντά σε αυτά που επιλέξαμε στους τοίχους μας για να μην υπάρχει πολυχρωμία και φαίνεται ο χώρος μικρός.
  • Τέλος, είναι σημαντικό να προσέξουμε την επιλογή των κομοδίνων. Καλό θα είναι να ταιριάζουν με το κρεβάτι, κι ακόμα κι αν δεν θέλετε να πάρετε τα ασορτί κομοδίνα, να διαλέξετε κοντινά χρώματα και ίδιο υλικό ανάμεσα στα έπιπλα.
  • Και δεν ξεχνάμε να ολοκληρώσουμε την διακόσμησή μας με αφράτες φλοκάτες σε λευκό χρώμα και κουρτίνες σε βασικά χρώματα όπως το λευκό ή το γκρι σε οποιαδήποτε απόχρωσή του, ακόμα και σε γήινες αποχρώσεις, κατά προτίμηση του κρεμ και του μπεζ, όπως και οι τοίχοι μας.

Αυτή είναι μια πρόταση που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε χωρίς να φοβάστε ότι μπορεί να επιλέξετε χρώματα και υφές που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Οι επιλογές των χρωμάτων και των υλικών είναι από τις πιο ασφαλείς που μπορεί να τολμήσει κανείς, χωρίς όμως να χάνει σε κομψότητα και μοντέρνο στυλ.
Οι προτάσεις βέβαια σε κρεβατοκάμαρες είναι αμέτρητες και γι’ αυτό επιλέγουμε έπιπλα Maison.gr!