“Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης επηρεάζουν άμεσα τη Χαλκιδική και φυσικά τον Δήμο Αριστοτέλη”, σχολιάζει στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος. Ειδικότερα αναφέρεται στους οδικούς άξονες, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τη διαχείριση απορριμάτων, που όπως τονίζει ο δήμαρχος επιδρούν καθοριστικά και στο οικονομικό ζητούμενο του δήμου Αριστοτέλη.

Οι εν λόγω προβληματισμοί τέθηκαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης και του «Πολιτικού Ημερολογίου-Ατζέντα Θεσσαλονίκης», που έχει καθιερωθεί ως ένα βήμα συζήτησης, κατάθεσης προτάσεων και παρουσίασης πολιτικών για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Κομβικό έτος για την προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών της χώρας χαρακτήρισε το 2020 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης το οποίο διοργάνωσε το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης». Αναφέρθηκε στο μετρό και στο fly over της περιφερειακής αλλά και σε κομβικά έργα όπως η ολοκλήρωση της σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ με τον 6ο προβλήτα στο λιμάνι.