Με 156 θετικές ψήφους πέρασε από την Βουλή η τροπολογία για την αλλαγή των ποινών που προβλέπονται για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με ηλεκτρονικό τρόπο ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές.

Ειδικότερα, 156 βουλευτές απο την ΚΟ της ΝΔ ψήφισαν «ναι» και 90 απο τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης δήλωσαν «όχι» ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων».

Από τη ΝΔ απουσίαζαν δύο βουλευτές, ο Γιώργος Βαγιωνάς από την Χαλκιδική ο οποίος, όμως, έστειλε επιστολή -που δεν προσμετράται- με την οποία δήλωνε ότι θα υπερψήφιζε αν ήταν στην Βουλή Αντώνης Σαμαράς. Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού δήλωνε άγνοια για τους λόγους απουσίας, τονίζοντας ότι δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί του μετά την επιστροφή του απο το ιδιωτικό ταξίδι στις ΗΠΑ.

Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Εύη Αχτσιόγλου, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Βαρδάκης, Γιώργος Αραχωβίτης και Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Καταταλαβαίνω τη συναισθηματική φόρτιση των βουλευτών από Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα» δήλωνε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προαναγγέλοντας και άλλες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο.

Η διάταξη προβλέπει ότι εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας όπως περιγράφονται στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη θα τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών αντί για υποβιβασμό.

Η επίμαχη διάταξη έχει ως εξής: «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Πηγή: protothema.gr