ΚεντρικήΜακεδονία

Από χριστουγεννιάτικη γίνεται αποκριάτικη η πλατεία Δικαστηρίων

Σε αποκριάτικο χωριό θα μετατραπεί το επόμενο διάστημα η Πλατεία Δικαστηρίων, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς στόχος της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να διατηρηθούν “ζωντανά” κομμάτια της πόλης που ήταν εγκαταλελειμμένα και παρουσίαζαν κρούσματα παραβατικότητας.


Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την καθαριότητα, ο κ.Ζέρβας είπε πως θα παραμείνουν στο χώρο της Πλατείας Δικαστηρίων τα ξύλινα σπιτάκια, το καρουζέλ και τα παιχνίδια που στήθηκαν για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, διότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα επαναλαμβάνονται εκδηλώσεις και δράσεις που θα προσελκύουν μικρούς και μεγάλους. 


“Στόχος μας είναι στην Πλατεία Δικαστηρίων και στα ξύλινα σπιτάκια να υπάρχουν συνεχείς καλές χρήσεις που θα έχουν να κάνουν με αγορές, με δράσεις και γιορτές. Είτε είναι τα καρναβάλια είτε το Πάσχα και τα Χριστούγεννα είτε συναυλίες. Θέλουμε να πάρουμε πίσω γωνιές της πόλης μας που ήταν εγκαταλελειμμένες και είχαν κακές χρήσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Υπογράμμισε δε πως με αφορμή την Αποκριά “θα στηθούν γιορτές καρναβαλιού ή κάποιες εκδηλώσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, πάνω από την Εγνατία, για να υπάρχει συνεχώς κόσμος”. Ο κ.Ζέρβας ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της Πλατείας Δικαστηρίων, ενώ υπενθύμισε πως εταιρία φύλαξης έχει αναλάβει τη φύλαξη των ξύλινων σπιτιών και των παιχνιδιών που υπάρχουν στο χώρο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close