ΚεντρικήΜακεδονία

Θεσσαλονίκη: Νέα διόδια εν όψει

Νέα διόδια εντός του νομού Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμα για λειτουργία εντός των επόμενων μηνών, με την ταλαιπωρία για τους κατοίκους της πόλης-και το κόστος βεβαίως- να είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει η Εγνατία Οδός προχώρα σε εργασίες για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αξιού (ημικόμβος Χαλάστρας).

Εργο που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιούτικα θα «εγκλωβίσει» 15.000 κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικά η ανάρτηση του κ. Γιουτίκα αναφέρει:

«Χωρίς καμία ειδοποίηση ή ενημέρωση η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», με την απόφασή της να ξεκινήσει την κατασκευή πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα, εγκλωβίζει τους 15.000 κατοίκους του Δήμου Δέλτα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και περιπέτεια.

Δεν απέκλεισε μόνο την άμεση πρόσβαση στην εθνική οδό κάνοντας δύσκολες και προβληματικές τις καθημερινές μετακινήσεις μας από και προς τη Θεσσαλονίκη, όσο διαρκέσουν οι εργασίες, αλλά θα μας υποχρεώσει και σε ένα σοβαρό οικονομικό κόστος με τη λειτουργία των διοδίων.

Μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να μας βρίσκει σύμφωνους, όταν μάλιστα υπάρχουν εξίσου αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις.

Τα δύο τελευταία χρόνια, τις έχω καταθέσει αναλυτικά προς όλους τους αρμόδιους. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει. Εξάλλου, τα Μέσα Ενημέρωσης τις έχουν προβάλλει επανειλημμένα.

Θα επιμείνω, γιατί λανθασμένες αποφάσεις μπορούν να διορθωθούν έστω και τώρα».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close