Ο Χαλκιδικιώτης μέσος, Βαγγέλης Κουτσουρές, που πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα, με αποκορύφωμα τις συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, μιλάει στη Χαλκιδική Πολιτική για το ποδόσφαιρο του νομού, το επαγγελματικό του ταξίδι ως ποδοσφαιριστής και το τρίπτυχο της επιτυχίας για να φτάσει ένας νεαρός στην επαγγελματική ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Ο 45χρονος Πορταριανός, άλλοτε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τις φανέλες των Παναθηναϊκού, Ηρακλή, ΟΦΗ, Καλαμάτας, Παναιτωλικού, Εδεσσαϊκού, Εορδαϊκού και άλλων, δραστηριοποιείτε στη Χαλκιδική, πάντα με το ποδόσφαιρο, ως προπονητής του Φοίνικα Νικήτης, των μικτών Χαλκιδικής, ενώ είναι συνιδιοκτήτης ακαδημίας ποδοσφαίρου στο νομό.

Την επιστροφή του στα… πάτρια εδάφη πραγματοποίησε ως ποδοσφαιριστής της αγαπημένης του Πορταριάς, αργότερα και ως προπονητής για δυο έτη, για να καθίσει και στους πάγκους της Ποτίδαιας και του Διονυσίου, εκτός του Φοίνικα.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Χαλκιδική Πολιτική: 

Γίνεται τεράστια προσπάθεια στη Νικήτη, στο τέλος θεωρείτε ότι θα πετύχετε το στόχο της παραμονής;

«Είναι αλήθεια ότι τελευταία και συγκεκριμένα από τον Γενάρη και μετά η ομάδα άρχισε να «μαζεύεται» να έχουμε περισσότερη συμμετοχή στις προπονήσεις και νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στη κατηγορία».

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήστε με το ποδόσφαιρο στη Χαλκιδική. Θεωρείτε πως έχουν γίνει βήματα προόδου του ποδοσφαίρου του νομού;

«Υπάρχει ταλέντο στη Χαλκιδική. Τα τελευταία χρόνια και με τα πρωταθλήματα υποδομών που διεξάγει η ΕΠΣΧ θεωρώ ότι είναι ένα καλό βήμα προόδου και αναφέρομαι σε αυτήν την κατηγορία γιατί εκεί πρέπει να επενδύσουμε αν θέλουμε να υπάρχει μέλλον και στους μεγάλους».

Ως προπονητής των τμημάτων υποδομή της ΕΠΣΧ, διακρίνετε ότι υπάρχει ταλέντο στο νομό;

«Όπως προείπα, ταλέντο υπάρχει αλλά είναι διασκορπισμένο, λόγω των μεγάλων αποστάσεων του νομού δύσκολα συγκεντρώνεται, παρόλα αυτά γίνονται προσπάθειες από τους υπεύθυνους να εκπροσωπούν τη μικτή Χαλκιδικής». 

Πως σχολιάζετε το επίπεδο της Α’ κατηγορίας μου μετέχει ο Φοίνικας;

«Γενικότερα, το επίπεδο και στις τρεις κατηγορίες δεν είναι τόσο υψηλό παρόλα αυτά γίνονται παιχνίδια που είναι από μόνα τους ντέρμπι. Δυστυχώς με την κρίση δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα».

Ποιο ήταν το παιχνίδι στην επαγγελματικής σας καριέρα που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη σας;

«’Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, έτσι πρέπει να τα βλέπουν οι παίκτες. Προσωπικά για μένα ήταν με την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Σ αυτά τα παιχνίδια είναι που λες τελικά άξιζε όλο αυτό το ταξίδι». 

Δεν θα μπορούσαμε να μην ζητήσουμε τη συμβουλή σας προς τα μικρά παιδιά, ώστε να φτάσουν στο όνειρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. 

«Μεγάλη συζήτηση αυτή η ερώτηση. Θεωρώ ότι πρέπει να συντελέσουν πολλοί παράγοντες μαζί για να πετύχει κάποιος. Για μένα πολύ σημαντικό είναι το τρίπτυχο δουλειά υπομονή και επιμονή». 

 

*Πηγή φωτογραφιών με τη φανέλα του Παναθηναϊκού: images action