Αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τους δασικούς χάρτες ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι 170.000 ενστάσεις που υπάρχουν ήδη, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι δημιουργούνται περισσότερες επιτροπές που θα εξετάζουν τις ενστάσεις και η αμοιβή τους θα εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θα παράγουν.

Επίσης, όταν ένας ιδιοκτήτης κερδίζει μία ένσταση θα μπορεί να χρησιμοποιεί άμεσα το ακίνητό του και δεν θα περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενστάσεων σε ολόκληρο το νομό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι με υπουργική απόφαση θα καθοριστεί το πεδίο εφαρμογής των δασικών χαρτών, παραδείγματος χάρη, θα εξαιρεθούν από τους δασικούς χάρτες κτήματα που έχουν αποδοθεί με αναδασμό από παλαιότερες κυβερνήσεις.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε αλλαγές και στο κτηματολόγιο, το οποίο όπως είπε έχει προχωρήσει κατά 70%, σε ολόκληρη τη χώρα.

Είπε, συγκεκριμένα, ότι μέχρι τέλος του εξαμήνου θα αυξηθεί το τέλος κτηματογράφησης για όσους κάνουν καθυστερημένες δηλώσεις κατ’ εφαρμογήν του νόμου του 1995.

«Θα επαναπροσδιοριστεί τι είναι δάσος και τι όχι», όπως είπε στο τέλος, σημειώνοντας ότι το 67% του Ρεθύμνου είναι δάσος.