Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά για ένα περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 24 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα για ένα τροχαίο ατύχημα.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13:30  σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα, σε απόσταση 50 μέτρων από το Κέντρο Υγείας, με εμπλεκόμενους ένα Ι.Χ. και μία μηχανή στον κεντρικό δρόμο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Κασσάνδρειας. Από την σφοδρή σύγκρουση των οχημάτων τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο 20χρονος οδηγός της μηχανής, ο οποίος σημειωτέον δε φορούσε κράνος. Συγκεκριμένα υπέστη θλαστικό βαθύ στο άνω αριστερό βλέφαρο με αιμορραγία, Τ.Ε.Κ. με θλαστικό κεφαλής, ανοιχτό κάταγμα αριστερού μηριαίου με αιμορραγία καθώς και κάταγμα αριστερού άνω άκρου αντιβραχίου.

Στο σημείο αμέσως, έσπευσαν τόσο η Πυροσβεστική όσο και η αστυνομία. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ως συνήθως, ήταν 50-60 χλμ. μακριά για εξυπηρέτηση άλλου περιστατικού εκτός Κασσάνδρας. Την ώρα του συμβάντος συγκεντρώθηκε πλήθος διερχόμενων πολιτών οι οποίοι επικαλέστηκαν τη βοήθεια και άμεση επέμβαση του διασώστη του ΕΚΑΒ Αντωνιάδη Σπύρου ο οποίος βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας χωρίς να έχει βάρδια.

Ο κόσμος πανικόβλητος του ζήτησε να συνδράμει άμεσα με το εφεδρικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση του τραυματία αλλά και να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, σε συνεργασία με τους εθελοντές διασώστες που  βρισκόταν ήδη στο σημείο.

Κατόπιν όλων των απαραίτητων ενεργειών, έφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που προσήλθε από τον Πολύγυρο μετά από μεγάλη καθυστέρηση (55 χλμ. μακριά) και παρέλαβε ασφαλή και σταθερό πλέον τον τραυματία από το  Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας προς το νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Θεσσαλονίκη λόγω της κρισιμότητας  της κατάστασής του.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω, εγώ προσωπικά,  το διασώστη του ΕΚΑΒ Κασσάνδρειας, Αντωνιάδη Σπύρο, παρότι ήταν εκτός ωραρίου του έκανε όλες τις άμεσες ενέργειες και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το περιστατικό να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση.

Χαίρομαι που το ΕΚΑΒ έχει τέτοιους εργαζομένους! Σας ευχαριστούμε πολύ!