Σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Νεοχώρι Χαλκιδικής διέμεναν για δύο διήμερα συνολικά (τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουάριο) ο Γιάννης Μιχαηλίδης-γνωστός και ως Τοξοβόλος του Συντάγματος-και οι δύο συνεργάτιδές του.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ ο Μιχαηλίδης και οι συνεργάτιδές του, μία εξ αυτών η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, στενή φίλη της Πόλας Ρούπα, είναι πολύ πιθανό να είχαν βάλει στο στόχαστρο τράπεζα στην περιοχή της Αρναίας για να κάνουν ληστεία.

Αυτό το συμπέρασμα εξήχθη πάντως και βάσει του τετ α τετ που είχαν αντιεξουσιαστές με αστυνομικό σε περιοχή της Χαλκιδικής στις 29 Δεκεμβρίου, όταν και τον είχαν κλειδώσει εντός του περιπολικού μετά από εκτροπή του δικού τους οχήματος.

Ο Μιχαηλίδης που συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προ ημερών στην Αγία Παρασκευή από τις 6 Ιουνίου, καταζητούνταν από τις αρχές καθώς είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Εξέτιε ποινή 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη τον Μάιο του 2011.

Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Τότε φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ είχαν χτυπήσει τα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αφαιρώντας χρηματικό ποσό που ξεπερνούσε τις 180.000 ευρώ.