Την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής γνωστοποιεί ο Νίκος Χατζηαλέξης. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά παραδίδει το τιμόνι της οργάνωσης των νέων της ΝΔ, καθώς πλέον έχει αναλάβει τον τομέα του τουρισμού στο Πολιτικό Συμβούλιο της κεντρικής ΟΝΝΕΔ.

Σε μήνυμά του αναφέρει:

Φίλες και φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης και έχοντας την πεποίθηση ότι η κατοχή ενός αξιώματος στον πολιτικό στίβο δεν θα πρέπει να είναι ισόβια, θα ήθελα να γνωστοποιήσω πως ο κύκλος της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής για έμενα έχει κλείσει, και έχει ανοίξει ένας άλλος στο πολίτικο συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, συγκεκριμένα ως επικεφαλής του τουρισμού.

Ανέλαβα καθήκοντα προέδρου ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής το 2016, όταν η οργάνωση αριθμούσε 130 μελή. Το 2017 με αναδείξατε εκ νέου πρόεδρο έως και σήμερα, που η οργάνωση μας έχει ξεπεράσει τα 1000 μελή.

Τα χρόνια που προηγήθηκαν η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής συμμετείχε σε πανελλαδικές δράσεις ενώ ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο.

Ανάμεσα στις κεντρικές δράσεις ήταν η συμμετοχή σε διάφορες εκπαιδευτικές καμπάνιες και φιλανθρωπικές δράσεις.

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής ανέπτυξε πλούσια ενεργό δράση σε επίπεδο νομού. Ενδεικτικά συνδιοργάνωσε με επιτυχία την Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Konrad Adenauer και της ΟΝΝΕΔ στη Χαλκιδική με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ της χώρας και αξιόλογους ομιλητές.

Βρεθήκαμε κοντά σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι είχαν ανάγκη, ενισχύοντάς τους τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά.

Συζητήσαμε με νέους επιχειρηματίες από όλη την Χαλκιδική, καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μέσα από θεματικές εκδηλώσεις προσεγγίσαμε και αναδείξαμε τοπικά ζητήματα της Χαλκιδικής σε μια προσπάθεια αναζήτησης λύσεων.

Η παρουσία μας ήταν συνεχής με εύστοχες επισημάνσεις ως προς τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για κυρίαρχα εθνικά και άλλα ζητήματα.

Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξωστρέφεια της οργάνωσής μας προτείνοντας μεταξύ άλλων κοινή συνεδρίαση των πρόεδρων νομαρχιακών επιτροπών της κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό μια κοινή εκδήλωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η όποια και διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.

Συμμετείχαμε σε 2 συνέδρια της ΟΝΝΕΔ, με αριθμό ρεκόρ σε συνέδρους στο τελευταίο συνέδριο (25 από την Χαλκιδική).

Σήμερα η οργάνωση μας εκπροσωπείται σε πανελλαδικά όργανα της ΟΝΝΕΔ, και συγκεκριμένα δύο πρόσωπα στην κεντρική επιτροπή, τον Νικο Χατζηαλέξη και τον Ιωάννη Ξιούφη.

Τα μέλη μας ήταν παρόντα στις εκλογικές αναμετρήσεις της Αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλων συλλογικών φορέων, όπως Επιμελητήρια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο τελευταίους πρόεδρους της ΟΝΝΕΔ για την πολύ καλή συνεργασία μας τα τελευταία χρόνια, τον Κώστα Δέρβο, και τον τωρινό πρόεδρο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μου έκανε την τιμή να με ορίσει υπεύθυνο τουρισμού της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους και την πολύ καλή συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, τον Βουλευτή του νομού μας Γεώργιο Βαγιωνά, τον πρόεδρο και τα μελή της ΝΟΔΕ, τους Δημάρχους, τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του νομού μας, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, τους πολιτευτές μας, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και όλους τους φορείς.

Μέσα από αυτή την μεγάλη οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας γνώρισα πολλούς και κάλους φίλους, ήταν χαρά μου που είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω, και τιμή μου να συμπορευτώ μαζί τους. Ζήσαμε χάρες, λύπες, νίκες, συγκρουστήκαμε, αλλά πάντα στο τέλος επικρατούσε η συναίνεση και η ενότητα. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη όσους στενοχώρησα και αδίκησα άθελα μου.

Σίγουρα έκανα και λάθη απειρίας, αλλά αν δεν κάνεις λάθος σημαίνει πως δεν προσπάθησες.
Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να είμαι όσο πιο δίκαιος, διπλωματικός και ενωτικός μπορούσα, έτσι όπως πρέπει να είναι ένας πρόεδρος μιας μεγάλης πολιτικής οργάνωσης.

Τέλος θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη κάνω αναφορά στην μεγάλη οικογένεια της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής. Είμαι υπερήφανος που διατέλεσα πρόεδρος της οργάνωσης μας με όλα αυτά τα παιδιά, τα παιδιά, του Αριστοτέλη, της Σιθωνίας, του Πολυγύρου, της Κασσάνδρας και της Νέας Προποντίδας. Θα είμαι διπλά σε αυτή την οικογένεια όποτε και όπου χρειαστεί. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

Ευχαριστώ τον τέως πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Ηλία Ιορδανίδη για την υποστήριξη του όλα αυτά τα χρόνια. Με τη σειρά μου κι εγώ στην πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Φένια Παράσχου, της εύχομαι καλή επιτυχία και δεσμεύομαι πως θα είμαι πάρων σε ότι χρειαστεί η οργάνωση μας. Πιστεύω πως θα είναι μια καλή πρόεδρος και θα συνεχίσει την παράδοση στο να πρωταγωνιστεί η οργάνωση της Χαλκιδικής!

Δηλώνω παρών στην ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής και θα στηρίζω τον τόπο μου μέσα από άλλο πλέον μετερίζι, από τη θέση του υπεύθυνου τουρισμού.

Συνεχίζουμε!