Να καταστεί ο τουρισμός οικονομικός πυλώνας της περιοχής, ήταν προεκλογικά η δέσμευση του δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου. Έκτοτε, όπως επισημαίνει ο ίδιος, συγκροτήθηκε ένα πλάνο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης που ξεκίνησε πολύ νωρίς. Στη Βιέννη πρόσφατα παρουσιάστηκε ο Προσκυνηματικός τουρισμός της περιοχής σε 28 τουριστικούς πράκτορες, μέσα από το κομμάτι της προ του Άθω Περιοχής.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ήδη η πρώτη δράση για τη συγκρότηση μιας σύμπραξης επιχειρήσεων και παραγωγών τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, με τη δημιουργία ενός δικτύου που θα βελτιώσει τα οικονομικά των τουριστικών επιχειρήσεων και θα βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας του δήμου Αριστοτέλη.

Στον οινοποιητικό τομέα, η πρώτη διαδρομή του κρασιού ανακοινώθηκε στη γιορτή του Αμπελουργού που έλαβε χώρα στη Μ. Παναγία με διεθνή προβολή. Περιλαμβάνει 4 επισκέψιμα οινοποιεία στην περιοχή, κάτι που ως project είναι τουριστικό και έχει ήδη δοθεί στα πρακτορεία.

Ο δήμος Αριστοτέλη επιδιώκει την προβολή του γαστρονομικού προϊόντος όπως και των περιπατητικών διαδρομών που χάραξε και είναι διαθέσιμες. Μάλιστα τον Απρίλιο θα γίνει και η πρώτη προσέγγιση στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς εκτιμάται, όπως τόνισε ο κ. Βαλιάνος, ότι υπάρχει έδαφος και τον luxury τουρισμό υψηλών βαλαντίων.

θεμα