«Εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο γενικό διευθυντή. Θα έχει την υποστήριξή μου για κάθε καλό που θα προσπαθήσει για την ΕΡΤ3, αλλά και τη δημιουργική κριτική μου όταν αυτό θα είναι αναγκαίο. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ3 με τα οποία μαζί παλέψαμε, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, για την αναγέννησή της μετά την επαναλειτουργία της το 2015». Αυτά ανέφερε στο fb ο Αλέξανδρος Κάντερμπαξ, ένας από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ανέλαβε στη συνέχεια την ευθύνη της συγκρότησης και λειτουργίας της.

Ο Φίλιος Στάγκος αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3 μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Δημοσιογράφος, έχει εργαστεί στο παρελθόν στην ΕΡΤ την περίοδο 2002-2010, ενώ μέχρι τώρα εργαζόταν για τη δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης TV100.

Ο ίδιος αναφέρει για τη νέα του θέση: «Η εντολή που έλαβα και είμαι πρόθυμος να υπηρετήσω δεν έχει καμία σχέση με λογικές διαχείρισης προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων ως έχουν. Η εντολή που έχω είναι η αναζωογόνηση της ΕΡΤ3 μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του χαρακτήρα, του αντικειμένου και της φυσιογνωμίας της. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να αλλάξουν πολλά.

Σε όσους/ες βιάζονται να διακρίνουν από τώρα διάθεση ρεβανσισμού ή μεγαλομανίας, απαντώ ευθέως: Δεν απορρίπτω ούτε υποτιμώ τίποτα απ’ όσα έχουν επιτευχθεί στην πολυετή και πλούσια ιστορία της ΕΡΤ3. Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι τέτοιου είδους οργανισμοί πρέπει να εξελίσσονται, να ανταποκρίνονται στα κελεύσματα των καιρών και να μην αφήνονται στην αδράνεια της ομφαλοσκόπησης».

Πηγή: seleo.gr