Η ίδρυση του Εθνικού Δικτύου Πολιτισμού, Παιδείας και Περιβάλλοντος Ο.Τ.Α με επικεφαλής την Πρόεδρο του Ομίλου Unesco Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη, ανακοινώθηκε χθές 7/2/20 στο Δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε ειδική εκδήλωση, με προσκεκλημένους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους Δημάρχων. Την Πρόεδρο κ. Μαρίνα Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Κ.Μ και Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτετζίδης ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία προτρέποντας παράλληλα τους Δημάρχους για συμμετοχή των Δήμων στο Δίκτυο.

Το Δίκτυο θα λειτουργήσει ως πυλώνας συνέργειας, συστράτευσης και συνεργασίας των Δήμων της χώρας με σκοπό να αναπτυχθούν δράσεις προβολής και ανάδειξης του Πολιτισμού, της Καινοτομίας, του Τουρισμού και του Περιβάλλοντος.

Η Μαρίνα Πατούλη δεσμεύτηκε να επισκέπτεται συχνά τη Βόρεια Ελλάδα και να συνεργάζεται με τους Δήμους πάντα με σκοπό την ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους τομείς που προαναφέρθηκαν. Κάλεσε δε τους αυτοδιοικητικούς να συμμετέχουν στο Δίκτυο και να αποκτήσουν έτσι ακόμη ένα σοβαρό εργαλείο προώθησης των περιοχών τους.

Το Δήμο Κασσάνδρας εκπροσώπησε, μετά από απόφαση της Δημάρχου Αναστασίας Χαλκιά, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Μαρία Παπαδημητρίου.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κασσάνδρας, συμμετέχοντας στο Δίκτυο, μπορεί να αποκομίσει πολλά και να ενισχύσει την προβολή του Πολιτιστικού αλλά και του Τουριστικού αποθέματός του.