Η Ανακυκλωτική Χαλκιδικής ξεκίνησε τη λειτουργίας της τον Ιανουάριο του 2020, στις καινούργιες εγκαταστάσεις Αποθήκευσης και Επεξεργασίας Μη Επικινδύνων Αποβλήτων που βρίσκονται στην περιοχή «Κουτσόμυλος» στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δ.Κ. Κασσάνδρειας του Δ. Κασσάνδρας Ν. Χαλκιδικής.

Η Ανακυκλωτική Χαλκιδικής είναι η πρώτη ιδιωτική μονάδα ανακύκλωσης μη επικινδύνων αποβλήτων που αδειοδοτήθηκε στον Δήμο Κασσάνδρας και σκοπός της είναι η επίλυση του χρόνιου προβλήματος που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή, αυτού της αποθήκευσης και επεξεργασίας αποβλήτων.

Ο Δήμος Κασσάνδρας είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ο πληθυσμός του Δήμου κατά τους θερινούς μήνες ξεπερνά το μισό εκατομμύριο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την έμμεση αλλά και η άμεση παραγωγή αποβλήτων. Σκοπός της μονάδας είναι η υποδοχή και διαχείριση των αποβλήτων που προκύπτουν από την έντονη οικοδομική δραστηριότητα της περιοχής που σκοπό έχει την φιλοξενία των τουριστών αλλά και την ύπαρξη υψηλού επιπέδου παροχών.

 

 

 

 

Στόχος όλων είναι ο περιορισμός και η εξάλειψη της ανεξέλεγκτης απόθεσης αποβλήτων σε μη αδειοδοτημένους χώρους, που επιφέρει την οπτική και όχι μόνο, μόλυνση του περιβάλλοντος.