Ανέκαθεν, η διαιτησία του νομού ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, όσο και αν αρκετοί είναι δύσπιστοι, μέσα τους το πιστεύουν.

Σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, ο νομός έχει εκπροσώπους, ακόμα και στην Super League 1, όχι όμως με πρώτο διαιτητή, αλλά με βοηθούς και τέταρτο, είτε σε πρωτάθλημα, είτε σε κύπελλο.

Όπως όλα δείχνουν, η στιγμή που ο νομός Χαλκιδικής θα εκπροσωπείτε από πρώτο διαιτητή σε αγώνες Super League 1, δεν αργεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαρός διαιτητής του συνδέσμου Χαλκιδικής είναι στις σκέψεις της ΚΕΔ να βρίσκεται στους πίνακες της από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, ενώ τον συγκαταλέγουν και στα… ταλέντα του χώρου, δεδομένου και της ηλικίας του.

Ο λόγος γίνεται για τον 26χρονο Αλέξανδρο Τσακαλίδη, που «χτυπάει» την πόρτα του πρώτου πρωταθλήματος της χώρας με τις αποδόσεις του, ως τώρα, κυρίως στις εθνικές κατηγορίες.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Μουδανιώτης ρέφερι προτιμήθηκε να διευθύνει το ντέρμπι κορυφής της Super League 2, μεταξύ ΠΑΣ Γιάννενα – Απόλλων Σμύρνης, την Κυριακή 16/02.

Πρόκειται για έναν αθλητικό διαιτητή, με γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο, όντας ποδοσφαιριστής, πριν ακολουθήσει το δρόμο της διαιτησίας, κάτι που του δίνει μεγαλύτερη ικανότητα στα διαιτητικά του καθήκοντα.