Μάγεψε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους η Ελληνική ομάδα μαγειρικής, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής “ΙΚΑ/CULINARY OLYMPICS 2020”. Η σπουδαία γαστρονομική παγκόσμια συνάντηση πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια και προσελκύει πάνω από 2.000 Chefs από όλον τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επιδείξουν και να εξελίξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, προωθώντας παράλληλα την γαστρονομία της χώρας τους. Η ελληνική συμμετοχή κατά τη διάρκεια τους διαγωνισμού, κλήθηκε να σχεδιάσει, να οργανώσει και να μαγειρέψει ένα γεύμα το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από την Μακεδονική Κουζίνα με θέμα «Ρίζες», το οποίο ορίστηκε από την διοργάνωση.

Η Ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από Chefs της Βόρειας Ελλάδας, μαζί τους και ο Χαλκιδικιώτης, Μανώλης Στράτος, κατέλαβε το Χάλκινο μετάλλιο, μια θέση που πανηγυρίστηκε δεόντως, δείχνοντας τη δύναμη της χώρας στην μαγειρική.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας και τους κύριους χορηγούς της αποστολής, καθώς συνέβαλαν τα μέγιστα για τη συμμετοχή της χώρα στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα μέλη της Ελλάδας είναι τα εξής:

Team Manager: Christos GkotsisΧρήστος Γκότσης
Αρχηγός της ομάδας: Κωνσταντίνος Γεωργαντζάς
Πρόεδρος: Γιώργος Μαστροδημήτρης
Operetion Manager: Δημήτρης Κυριακόπουλος
Μέλη της ομάδας: Ηλίας Ζεφκίλης, Αθανάσιος Μπακάλης, Δημήτριος Χατζημελετίου και Μανώλης Στράτος
Υποστηρικτές: Δημήτρης Τσανανάς, Νανά Γκαμπούρα, Βασίλης Τσιρώνης και ο Πατέρας Επιφάνιος